Víkendová herní polévka 28/2009

Letošní ceremoniál Spike Video Game Awards je definitivně za námi a s ním i řada novinek, trailerů a dalších blbůstek, na které vývojáři lákali, a které slibovali, dlouhé týdny dopředu. A jelikož se toho urodilo docela dost, bez většího zdržování se na to rovnou vrhneme.

Jako správný sobec začnu tím, co mi udělalo největší radost. Tvůrčí tým Rocksteady příjemným trailerem prozradil, že se chystá pokračování veleúspěšné kulervoucí akční adventury Batman: Arkham Asylum, v němž kulisy blázince pro superzločince nahradí ty města Gotham. Joker opět sílí a je třeba rozšířit království. Ještě, že tu stále je netopýří detektiv v upnutých kaťatech.

Aby toho nebylo málo, tvůrci prý počítají s přítomností Batmanova odvěkého nepřítele Harveyho Denta, alias Two-Face, a dokonce už spustili i oficiální stránky hry. Najdete na nich sice velké kuloví a zvuky destrukce vás brzy omrzí, ale hej, co byste chtěli pár hodin po oznámení.

Třebas nový díl True Crime se krom krátkého videa ničeho dalšího nedočkal. Fanoušci téhle řízné akce si tak budou muset vystačit s vědomím, že se pod titul podepíše United Front, skupinka vývojářů zodpovědný kupříkladu za ModNation Racers, a že vás hra zavede do Hong Kongu. Nebo tak něčeho. Všechny ty asijský města s lampiónky a obrázky místo písmen vypadají stejně.

A údajně se dostane i na rozsáhlý otevřený svět, v němž budete moci "bezcílně" bloumat po ulicích, vozit si zadek v autech a motorkách (nikdy vašich, samozřejmě) a obdivovat neonové nápisy svítící do noci jako zadek nadrženého paviána.

Ale pokračujme dál. Své místo si na předávání cen zajistil i herní přepis chystaného filmového Trona - Tron Evolution - na němž usilovně pracují chlapci z Propaganda Games, kteří se, především díky nudnému Turokovi, do myslí hráčů zapsali nepříliš výrazným písmem. Teď to ale zkouší s něčím větším, přičemž výsledek budeme moci ohodnotit již za rok. Vlastně ... až za rok.

Na stejné, nebo alespoň velmi podobné datum si vydání své hry naplánovali i hoši od pana Lucase, kteří pod jeho dohledem kutí pokračování docela zajímavé, i když občas ubíjející, akční adventury Star Wars: The Force Unleashed. Kromě traileru však na veřejnost rovněž nic dalšího neproniklo, a tak se o náplni, či platformovém zaměření můžeme pouze dohadovat.

Ostatně, nejinak tomu je i v případě oznámené dubajské akce Spec Ops: The Line, nad níž drží roztažená křídla společnost 2K Games. Kdo ovšem titul skutečně vyvíjí vydavatelský dům zatím tají. Trailer nicméně naznačuje, že by mohlo jít o pořádný nářez. A to máme v redakci rádi.

Teď si ale dejme na chvíli od "velkých" novinek pauzu. Studio Harmonix totiž prozradilo, že kutí další rozšíření pro úspěšný hudební simulátor Rock Band, jež se bude celé věnovat populární punkrockové partičce Green Day. Vydání je naplánováno na rok 2010, kdy by se hra měla objevit nejen na X360 a PS3, ale rovněž na Wii.

A chystá se i další gamesa s Transofrmery v hlavní roli. Ta ponese podtitul War for Cybertron, přičemž na trh ji doručí studio High Moon, které milujeme za parádní Bourne Conspiracy. A i když zmíněné plecháčky máme vážně rádi, raději bysme, aby v High Moon pracovali na dalších dobrodružstvích agenta s děravou pamětí.

Na závěr tu pak mám jednu perličku (přísně technicky vzato dvě), objevil se první trailer na nový Medal of Honor a Prince of Persia: The Forgotten Sands. Ale to už je pro tenhle týden opravdu vše. Lovu zdar!

Zdroj: Shacknews, Game Trailers

Váš názor Další článek: Nový týden sabotoval Paříž

Témata článku: , , , , , , , , ,