Víkendová herní polévka 28/2010

Dnešní VHP bude s největší pravděpodobností o něco delší, milá dítka. V San Diegu totiž od čtvrtka probíhá populární Comic-Con, na kterém se pravidelně objevují informace nejen o komiksech, jak může název naznačovat, ale rovněž o filmech a především hrách. Tak si skočte na záchod a nachystejte občerstvení, protože začínáme.

Nedávné zvěsti o novém Hitmanovi (na internetu se objevily dva obrázky) jsou podle všeho pravdivé. Hluboko v útrobách studia IO Interactive se na něm snad pracuje, avšak dříve, než o Vánocích příštího roku se ho prý nedočkáme. Zatím potvrzené platformy čítají PC, PS3 a X360.

Herní adaptace filmového Green Lanterna má o poznání lehčí výchozí pozici. Natáčení pomalu spěje ke konci a vedení Warner Bros. se tak po domluvě s DC Entertainment rozhodlo představit interkativní titul. Vydání Green Lantern: Rise of the Manhunters je na X360, PS3, Wii a DS naplánováno na léto 2011, přičemž vývoj prvních tří verzí byl svěřen Double Helix, zatímco handheldového bratříčka dostali na starost lidé z Griptonite Games.

A dobře je na tom asi i filmový World of Warcraft. Ačkoliv se jeho výroba neuvěřitelně vleče, Raimi si dokonce nasmlouval další projekty, což začátek natáčení opět odsunulo o kus dozadu, Chris Metzen z Blizzardu fanoušky ujistil, že se s adaptací stále počítá. Všechno podle všeho pořád brzdí nedodělaný scénář, jenž se aktuálně už po několikáté přepisuje.

Dějová linka Dragon Age 2 je naštěstí už dávno hotová a proto mohl pár týdnů nazpět (dost možná i měsíců) začít vývoj. V BioWare jsou ze hry jako vždy nadšení a slibují hráčům nejen lepší grafiku a upravený soubojový systém, ale taktéž pozměněné rozhovory. Ty, jak už jistě víte, se inspirují u Alpha Protocol (místo odpovědi jako takové si vybíráte způsob jakým to řeknete), přičemž k dispozici budete mít tři základní reakce.

"Kladnou", "Zápornou" a "Kulervoucí". V klíčových momentech rozhovoru bude zdá se možné přenechat otěže kterémukoliv členovi party, podle toho, kdo si bude schopný poradit s případnou hrozbou nejlépe. Zatím si nejsem tak úplně jistý, jak to bude v praxi vypadat a fungovat, ale moc rád to prozkoumám a případně se i nechám překvapit.

A překvapení očekávám i od animovaného snímku Dead Space: Aftermath, jenž se fanouškům pokusí nastínit co se stalo během první mise na Aegis VII. Pátrat po filmu můžete v lednu příštího roku. Ještě v prosinci nicméně vyjde komiks Dead Space: Salvage, který vás prozměnu vrátí na USG Ishimura, kde se seznámíte s "neposlušnými" těžaři.

Když už jsme v tom vesmíru, opět studio Bioware potvrdilo, že se prostřednictvím MMORPG The Old Republic mimo jiné vypravíte za bezpečí planetárních orbit. S vlastní lodí budete moci vyrazit do nekonečné tmy a bojovat se stejně vybavenou konkurencí. Jako ve filmech asi vesmírné bitvy vypadat nebudou, ale lepší než drátem do oka.

VIDEO: 3091 'Star Wars  The Old Republic - E3 CG Trailer HD'

Ale zpátky na zem. Mluvčí Ubisoftu uvedl, že ačkoliv Assassin's Creed: Brotherhood ještě ani není na trhu, uvnitř studia už vznikají koncepty prvních DLC. To už ale asi překvapí jen málokoho. Ostatně, dalšího stahovatelného rozšíření se dočká i původní Dragon Age. Zapomeňte ale na města, či dějovou linku. DLC vás s vaší partou hodí doprostřed dungeonu a dělejte co umíte.

Zbylé zprávy už vezmu jen v rychlosti. Online akce MAG se dočkala nové mapy - Faction Neutral - jež je k dispozici od čtvrtka. PSP verze God of War, vybavená podtitulem Ghost of Sparta, se představila ve zbrusu novém traileru, v němž si Kratos vyšlápnul na krále Midase. Vedení studia Harmonix zase prozradilo jména dalších interpretů, jejich songy zazní v Rock Band 3 - Def Leppard, Filter, B-52s, Foreigner, Tears for Fears či Marily Manson.

Ve Spider-Man: Shattered Dimensions pro změnu narazíme na hlas Neila Patricka Harrise (Barney z How I Met Your Mother), jenž propůjčí své hlasivky Peteru Parkerovi. Yoshinori Ono z Capcomu naproti tomu oznámil Street Fighter 3: Third Strike Online. Bližší informace však zatím leží bezpečně v Capcomu.

A Street Fighterem dnes i skončíme. Společnost Namco se totiž s Capcomem dohodla na tom, po čem řada fandů celá léta touží. V titulu Street Fighter x Tekken se proti sobě postaví zápasníci z dvou pravděpodobně nejznámějších arkádových bojovek (Mortal Kombat promine), a dokonce ve 2D!

Zdroj: VG247, Joystiq, Kotaku, Shacknews

Váš názor Další článek: Nový týden: ve znamení DLC

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,