Víkendová herní polévka 29/2009

Vánoce jsou doslova za dveřmi a krom prodejců začínají být leniví i herní tvůrci. Po internetu se tak potuluje naprosté minimum novinek a mně tedy nezbývá, než prohrabat všechny virtuální popelnice a o to málo se podělit. Připraveni? Toho reklamního smradu si nevšímejte.

Uncharted 2 se ještě narychlo od svých stvořitelů dočkalo třetího updatu, jenž vaši hru povýší na verzi 1.03. To naštěstí není všechno, těšit se naopak můžete na funkci "Rematch", přidané clanové tagy, snížení loadovacích časů a spoustu dalších větších, či menších úprav multiplayeru. Kompletní výčet zde.

Dáváte-li přednost něčemu "vážnějšímu", musím doporučit Heavy Rain. Hra sice vychází až v únoru příštího roku, ale již nyní si ji můžete předobjednat, přičemž pokud tak učiníte, v Sony se rozhodli, že vám k tomu zdarma přihodí ještě první DLC epizodu - The Taxidermist.

A přihazovat bude i studio Criterion. Tihle pánové se totiž nechali slyšet, že mají se svým dítkem - Burnout Paradise - velké plány a prostřednictvím budoucích DLC by titul rádi rozšířili o letadla, helikoptéry, lodě, cesty časem a spousty dalších skopičin. No, nezní to ... šíleně?

Světu se ozvala i společnost Take-Two, jejíž vedení ústy Strausse Zelnicka seznámila fanoušky s rozhodnutím vydat druhou Mafii teprve až okolo srpna 2010. Mlátíte-li při čtení těchto řádek freneticky hlavou o stůl, vězte, že nejste jediní.

O chlup dřív tak alespoň vyjde závodní sranda Split/Second, jež bude regály obchodů údajně zahřívat od května příštího roku. To Guitar Hero Van Halen pokukuje na fanoušky již nyní. Jen si nejsem jistý volbou obalu. Na první pohled totiž krabice s hrou říkají: "Kup si mě! Kup si mě! Se mnou budeš moct pateticky toužit po rudovlasé Máří Janě a ladně se pohupovat mezi baráky."

Závěrem snad ještě malou anekdotu. Playstation Home okupuje úctyhodných 10 milionů uživatelů. Gratulujeme. Tak zase za týden. Ať to sviští po kluzišti.

Zdroj: Shacknews, Eurogamer

Váš názor Další článek: Nový týden: V dešti a strachu

Témata článku: , , , , ,