Víkendová herní polévka 29/2010

Richard Garriot, tvůrce onlinových her Ultima a Tabula Rasa, si po měsících soudních tahanic na účet připíše sympatických 28 milionů dolarů. Nedobrovolně mu je tam pošle jeho bývalý zaměstnavatel, společnost NCsoft, který ho vyhodil zatímco pobýval v karanténě po návratu z vesmíru.

Navenek vše firma prezentovala jako Garriotovo rozhodnutí, díky čemuž se mu zkrátila doba po kterou mohl nakládat s vlastněnými akciemi, jež tak byl nucen prodat hluboko pod cenou. Nadšený ale Garriot asi stejně nebude, protože po NCsoftu původně žádal 47 milionů dolarů. Soud mu však přiřknul pouze částku pokrývající ztráty, jež utrpěl prodejem akcií.

Každopádně, na ztráty se budou muset připravit i provozovatelé online her ve Vietnamu. Tamější vláda se totiž inspirovala děním v Číně a vyrazila do boje proti interaktivnímu zlu, jež údajně stojí za zvyšující se kriminalitou. Nově tak na území celého státu nesmí být zveřejňovány žádné reklamy na MMO gamesy a co je horší, státníci odsouhlasili zákaz dovozu nových online her.

V drtivé části světa takovéto problémy naštěstí nejsou a SEGA díky tomu mohla za první čtvrtletí aktuálního fiskálního roku vydělat 7 miliard yenů. To je něco málo přes 80 milionů dolarů a zároveň 51% nárůst oproti stejnému období loňského roku. Japonská společnost tak zabodovala i navzdory mizerným prodejům Iron Man 2 a Alpha Protocol.

VIDEO: 3025 'Alpha Protocol - Launch trailer'

Velice podobný úspěch si slibuje i vedení Codemasters od vydání nového dílu Operation Flashpoint. Ten by se měl pochlubit podtitulem Red River, přičemž dočkat byste se ho měli někdy v průběhu příštího roku. Bližší detaily snad budou brzy následovat.

Stejně jako informace o Battlefield 1943. EA vydání jeho PC verze neustále odkládá a v podstatě nikdo v současné době neví kdy, a jestli vůbec, se titul objeví v regálech. Vše přitom zašlo tak daleko, že Electronic Arts začalo vracet peníze za předobjednávky. Pokud vás už čekání nebaví, stačí kontaktovat zákaznický servis společnosti, kde vám řeknou jak postupovat dál.

A v rychlosti: Zaměstnanci CNN dostali šanci pohrát si s Kinectem a jejich recenze je vesměs kladná. Jediné co téhle srandě vyčetli je vysoká cena, která prý zabrání slušným prodejům. Insomniac Games se naproti tomu o prodeje bát nemusí. Jejich hrám se daří a v následujících měsících vedení studia oznámí nový PS3 titul. Nejspíš Resistance 3.

Fanoušci Metro 2033 v úterý, 3. srpna, dostanou možnost pořídit si nové DLC, Ranger Pack, které bude v oběhu kolovat s cenovkou 240 Microsoft Points (3 dolary) a nabídne vám nové zbraně či achievementy. A na závěr něco smutnějšího. Resident Evil ani Street Fightera se v tomto fiskálním roce (končí 31. března 2011) na handheldu 3DS nedočkáte.

Zdroj: Joystiq, Shacknews, VG247

Váš názor Další článek: Nový týden: StarCraft dorazil

Témata článku: , , , , ,