Víkendová herní polévka 31/2010

Fandové ukrajinské produkce se konečně dočkali. Na oficiálních stránkách studia GSC Game World se nedávno objevila zpráva, že tamější zaměstnanci již usilovně pracují na oficiálně druhém dílu úspěšného akčního RPG S.T.A.L.K.E.R.

Vydání je naplánováno na rok 2012, přičemž vývojáři slibují využití nových technologiií, unikátní příběh, záplavu questů a tak dále. S přihlédnutím ke skutečnosti, že si původní hru celosvětově koupilo přes čtyři miliony lidí však toto oznámení zase tolik nepřekvapí.

Naopak nás dostal tvůrčí celek Robot Entertainment, jenž je složený převážně z tvůrců legendární strategie Age of Empires, který na letošním Gamescomu dost možná představí chystanou počítačovou hříčku Spartan, o níž víme (prd) od července.

A překvapovat bude nejspíš i Bethesda. Ředitel studia Todd Howard se totiž nechal slyšet, že jeho lidé v současné době kutí zbrusu nový titul, na němž se prý pracuje už přes dva roky, a není vyloučeno, že jde o očekávanou MMO verzi The Elder Scrolls. Případně regulérní pokračování série.

1.jpg2.jpg

Pokud vám už ale věčné "co by kdy by" leze krkem, můžu nabídnout i konkrétnější informace. Mluvčí Ubisoftu prozradil, kdy se na X360 a PS3 dočkáte hratelné ukázky Tom Clancy's H.A.W.X. 2 a jistě vás potěší, že se tak stane již 16. a 17. srpna, kdy si budete moci vyzkoušet dvě rozdílné singlové mise.

Nekonečně dlouho vyvíjená ambiciózní akce Rage od legendárního studia id Software zase vyjde v září příštího roku. Konkrétně patnáctého. Na řeči o demu je ještě brzy. Tato informace je nicméně mnohem zajímavější, než se na první pohled může zdát.

Pokud totiž John Carmack nelhal, během pouhých 12 měsíců bychom se měli dočkat také čtvrtého Dooma. Toho firma sice na QuakeConu neohlásili, což se mnoha fanoušků dotklo, ale právě Carmack ve čtvrtek prohlásil, že se nového Dooma dočkáme dřív, než Rage.

VIDEO: 3162 'Crysis 2 - ukázka hraní (HD)'

Od března vám navíc čekání bude zpříjemňovat Crysis 2, jež by se mělo v regálech specializovaných obchodů objevit dvaadvacátého, pokud budete lovit v Severní Americe, a 25. března, dáváte-li přednost starému kontinentu. Data vydání platí pro všechny platformy.

A ještě bleskovka na závěr. 5. října by měla na trh dorazit knížka The Balvarine Order. Pod jménem, které vám asi nic neřekne se ukrývá příběh ze světa Fable 3, na jehož obálce naleznete speciální kód, jenž vám ve hře zpřístupní unikátní zbraň.

3.jpg4.jpg

P.S.: Na síti se rovněž objevily první gameplay screeny z chystaného Warhammeru 40,000: Space Marine, které najdete roztroušené mezi odstavci. WAAAGH!

Zdroj: VG247, Kotaku, Bluesnews

Váš názor Další článek: Nový týden: WoW Cataclysm

Témata článku: , , , , ,