Víkendová herní polévka 35/2010

Navzdory všem těm projektům, které má studio Bioware v současné době rozdělané, se jeho vedení údajně rozhodlo pro spuštění vývoje další hry. Tentokrát handheldové. Alespoň to tvrdí LinkedIn profil jednoho ze zaměstnanců.

Bohužel, žádné další detaily se nikomu zatím vyšťourat nepodařilo a můžeme tak pouze spekulovat co se na nás chystá ... jestli vůbec něco. Jedinou další handheldovou hrou tohoto tvůrčího celku je Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood, jenž vyšel před dvěma lety.

Mnohem dřív než oficiální vyjádření Bioware se tak podle všeho dočkáme prvních gameplay záběrů z blížícího se třetího dílu série Bioshock. Chris Remo z Irrational Games se totiž nechal slyšet, že zveřejnění herních záběrů plánují již na 21. září.

VIDEO: 3275 'Bioshock: Infinite - Odhalení hry HD'

Třeba to účastníkům betatestu Final Fantasy XIV poslouží jako malá náplast. Už příští neděli totiž beta končí a o pár dnů později jde gamesa do volného prodeje. Michael Jackson: The Experience naneštěstí může na něco podobného zapomenout.

Vývojáři pro server IGN uvedli, že hru nevydají do té doby, dokud si nebudou jisti, že se jim podařilo vychytat všechny mouchy, a že na trh míří po všech stránkách kvalitní titul. Dřív než na začátku příštího roku tak Jacksonův comeback neočekávejte. Alespoň ne na "velkých" strojích. Na Wii, PSP i DS se prý král popu protančí v rámci původního plánu - 25. listopadu.

V Guitar Hero: Warriors of Rock se sice tančit nebude, ale hudba by nám to měla všechno vynahradit. Tvůrci prý dokonce přesvědčili Dava Mustaina z kapely Megadeth, aby pro hru složil exkluzivní song. Jestli se mu povedl na vlastní kůži poznáte už 24. září.

VIDEO: 3335 'Guitar Hero: Warriors of Rock - Megadeth trailer'

Stejně tak doufáme, že se povede chystaná komiksová adaptace hororové střílečky Left 4 Dead. První díl, The Sacrifice, by se měl na trhu údajně objevit příští týden, 14. září, a poodhalit roušku tajemství kolem postavy Billa.

Zbylé dvě newsy opět jen v rychlosti. Společnost Sumthing Else Music Works prozradila, že od příštího týdne bude z iTunes možné stahovat kompletní soundtrack k Halo: Reach. České tvůrčí studio Amanita Design zase uvedlo, že se Machinarium chystá dobýt WiiWare. Gratulujeme.

Zdroj: VG247, Shacknews, IGN

Váš názor Další článek: Pozvánka: Games Salon - miesto kde hry ožijú

Témata článku: , , , , ,