Víkendová herní polévka 40/2010

Hardcore mód ve Fallout: New Vegas prý krom tuny výzev nabídne také speciální odměnu. Co konkrétně to bude Bethesda zatím tají, avšak těšit se na ni mohou pouze hráči, kteří hru na tuto obtížnost dohrají celou (hardcore mód je jinak možné kdykoliv během hraní vypnout, nebo zapnout).

Studio Gearbox, které převzalo práce na novém Duke Nukemovi, zase fandům povolilo remake Duke Nukem 3D. Pro vývoj nadšenci využijí Unreal Engine 3, přičemž jakmile bude titul hotový, singleplayer i multiplayer bude zájemcům k dispozici zcela zdarma.

A zdarma by měl Activision nejspíš začít rozdávat i Guitar Hero: Warriors of Rock. Za první týden prodeje ve Spojených státech po hře totiž zatoužilo pouhopouhých 86 tisíc lidí a vydavatelský dům bude rád, když se za první měsíc na trhu prodá alespoň 200 tisíc kopií. Oproti Guitar Hero 5, po němž loni během úvodních 30 dnů zatoužilo na půl milionu hráčů, je to docela propad.

Amazon už zase vytrubuje do světa asi ne tak pečlivě chráněná herní tajemství. Německá pobočka tohoto online prodejce je přesvědčena, že ví, kdy vyjde PC verze třetího Fable, a neváhá to zařadit do katalogu. V kalendáři si označte 1. března 2011 a doufejte, že to Lionhead, nebo Microsoft brzy potvrdí.

VIDEO: 3538 'Fable III - CG trailer'

Do té doby zkuste zabít čas u her Rebellionu, které se tento víkend na serveru GoG.com dočkaly speciální péče. Kompletní balíček jedenácti titulů (Evil Genius, Empire Earth 2 a 3, Ground Control, Judge Dredd: Dredd vs. Death ad.) je k dostání za příjemných $40.89, a to až do zítřejšího dne. Samostatně bude jednotlivé hry možné pořídit za cenu od $2.99 do $4.99.

Případně si za ušetřené peníze můžete v únoru příštího roku pořídit Bulletstorm od tvůrců Painkillera, studia People Can Fly. Jeho vedení navíc rozjelo kampaň během níž se snaží potenciální zájemce přesvědčit, že hra nabídne mnohem víc, než nekonečnou brutální akci a záchodový humor. Prý budeme překvapeni.

Určitě byste si ale neměli kupovat Final Fantasy XIV. Alespoň prozatím. Vývojářům se totiž před oficiálním spuštěním nepodařilo vychytat všechny mouchy a hráčům se tenhle nedodělek logicky nelíbí. Majitelům sběratelských edic, jenž se do hry dotali týden před ostatními, proto Square Enix zdarma prodlouží trial období o další měsíc. Snad to bude stačit.

Zbytek jen ve zkratce. Age of Empires Online dospělo do fáze uzavřeného betatestování, do něhož se můžete přihlásit i vy. Bude probíhat jak na PC, tak na XBLA, přičemž vaše registrace musí být aktivní na Xbox Live i Games for Windows Live. Více informací naleznete tady. Airtight Games, studio stojící za sci-fi akcí Dark Void, hledá lidi na vývoj áčkové hry pro PC, X360 a PS3. Copak to asi bude?

Zdroj: VG247, Joystiq, Shacknews

Váš názor Další článek: Kinematograf: Spektakulární Call of Duty: Black Ops

Témata článku: , , , , , ,