Víkendová herní polévka 41/2010

Na to, abych ve Víkendové herní polévce ignoroval aktuální ročník BlizzConu jsem až moc velký fanda Blizzardů. A i kdyby ne, v Anaheimu se urodilo abnormální množství zajímavých novinek, které si bezpochyby zaslouží řádné přetlumočení. Zda-li se budou hráčům zamlouvat je už věc druhá.

Hned na úvod vedení studia Blizzard představilo polsední hratelnou postavu třetího Diabla - Demon Huntera. Tahle třída bude už klasicky dostupná v mužské i ženské verzi, přičemž její hlavní devízou budou všemožné pasti a granáty, při jejichž házení dokonce můžete využívat okolní prostředí (kupříkladu k odrazu za roh).

To jistě využijete také v PvP arénách, no jo, Blizzard počítá i s touto multiplayerovou možností, v nichž proti sobě nastoupí rovnou celé týmy živých hráčů. Tím chce tvůrčí celek zabránit tomu, aby se proti vám objevila nahypovaná postava, které byste se svým buildem stěží zkřivili vlásek (existuje totiž přes 97 miliard možností, jak si vaši postavu vyšlechtit).

Diablo ale samozřejmě není jedinou hrou na BlizzConu, řeč přišla i na nové MMO, kterého se však zájemci nedočkají dříve, než po roce 2012. Alespoň to tvrdí Rob Pardo. Pokud jste čekali bližší informace, máte smůlu, dál Rob řekl pouze tolik, že s jednotlivými prototypy si padesátičlenný tým už chvíli hraje.

A u onlinovek se ještě chvíli zdržíme. Chris Metzen totiž promluvil o plánované filmové adaptaci World of Warcraftu, jíž by měl točit Sam Raimi, a se kterou se až podezřele dlouho nic neděje. Aktuálně prý Blizzardi s Raimim řeší příběh a scénář a čekají na oficiální zelenou. Znovu pak Metzen fanoušky ujistil, že to chtějí "udělat správně".

Řeč nakonec přišla i na druhý Starcraft, jehož pokračování - Heart of the Swarm - se neobjeví dřív, než po roce 2011, což znovu potvrdil producent hry, Chris Sigaty. Co se příběhu týče, ten by se měl odehrávat ani ne 100 let po Wings of Liberty, přičemž obnovenou preiméru si užije třeba Samir Duran. A aby toho nebylo málo, byly rovněž zveřejněny první concept arty.

Teď už jen v rychlosti. Jay Wilson se dušuje, že je Diablo 3 víc jak z poloviny hotové. Pokud vám to nestačí, třeba vás obměkčí téměř dvacet minut záběrů hraní za Demon Huntera jak singl, tak PvP. A jestli vás ani tohle nepřesvědčilo, začněte se modlit, abyste se dostali do uzavřené bety, kterou prý Blizzard plánuje.

Mnohem zajímavěji nicméně zní tzv. Blizzard DOTA, s níž vývojáři počítají pro druhý Starcraft. Zajištěna bude oficiální podpora, neustálý růst, čtyři mapy do začátku a hlavně hrdinové ze všech blizzardích herních světů. Tohle bude buď totální nářez, nebo absolutní propadák.

A na závěr taky jednu neblizzardí newsu. Na serveru GameTrailers.com se objevilo video, jež vám blíže představí Martyho McFlye z herní adaptace legendární filmové série Návrat do budoucnosti.

Zdroj: VG247, Game Trailers, Shacknews

Váš názor Další článek: Nádherný Sonic od fanoušků

Témata článku: , , , , , , , ,