Víkendová herní polévka 42/2010

Zlaté Joysticky jsou pro letošní rok rozdány, přičemž z 1,543,309 hlasů vzešla skutečně zajímavá sbírka vítězů. Cenu za nejlepší akční adventuru roku si odnesl druhý Assassin's Creed, jenž za sebou nechal taková jména jako Batman: Arkham Asylum, God of War 3 či Uncharted 2.

Stažitelnou hrou roku se pak podle očekávání stalo zjevení Plants vs. Zombies, nejlepší bojovkou byl zvolen Super Street Fighter 4, první příčku mezi hudebními hrami obsadilo Guitar Hero 5 a online hrou roku se stala variace na DotU - League of Legends.

Mezi handheldovými hrami si prvenství vysloužil Pokémon Heart Gold/Soul Silver, kategorii logických hříček pro změnu ovládlo World of Goo, v žánru RPG zabodoval Mass Effect 2, nejlepším závodním titulem se stala třetí Forza a nejlepší střílečkou Modern Warfare 2.

Zbývající kategorie pak zahrnují nejlepší soundtrack (Final Fantasy XIII), sportovní hru (FIFA 10) a strategii (opět Plants vs. Zombies), přičemž ultimátní hrou roku se stal druhý Mass Effect. A aby toho nebylo málo za nejschopnější britské tvůrce byli označeni lidé ze studia Jagex.

VIDEO: 3476 'The Witcher 2: Assassins of Kings - Útěk z vězení'

A teď už k běžným zprávám. Studio CD Projekt RED nedávno vyhlásilo soutěž, jejíž výherci propašují svůj obličej do druhého Zaklínače. Stačí se vyfotit v něčem, co má spojitost se světem Zaklínače a za pár měsíců se třeba budete zubit z monitoru sami na sebe.

Pokud dáváte peřdnost krapet obyčejnější zábavě, určitě by vám nemělo uniknout, že bude od příštího týdne možné hrát Lord of the Rings Online zdarma také na evropských serverech. Případně si můžete udělat radost unikátním halloweenském trailerem na Dead Space 2. Isaac Clark nikdy nevypadal mužněji!

Fanoušky Hitmana naneštěstí potěšit nemůžeme. George Broussard na svém Twitteru nedávno prozradil, že se tvůrčí tým v IO Interactive smrsknul o 35 lidí, přičemž dosud neohlášený vyvíjený projekt dostal stopku. Podle nepotvrzených informací se přitom mělo jednat o netrpělivě očekávaného pátého Hitmana.

A nenadchneme asi ani fandy PSP. Vedení Sony se nedávno sešlo s investory, aby jim sdělilo, že nástupce jejich handheldu bude oficiálně představen teprve až "uzraje" čas. O PS Phonu japonský gigant nadále mlčí, ačkoliv Engadget nepřestává zveřejňovat další a další fotky a informace.

Zbytek jako obvykle v rychlosti. V novém Mortal Kombatu se objeví rovněž Jackson Briggs alias Jax. Vatra Games, české studio stojící v pozadí aktuálně chystaného osmého Silent Hillu, vypustilo dosvěta vývojářský deníček, v němž se mimo jiné dozvíte, že se nový díl populární hororové série bude od svých sourozenců údajně lišit.

SEGA zveřejnila výsledky svého hospodaření za první čtvrletí fiskálního roku, které skončilo 30. září, v němž vykázala zisk ve výši 2,7 miliardy dolarů, což je nárůst o celých 41 % oproti stejnému období v loňském roce. Společnost Gameforge se zase pochlubila trailerem na Star Trek: Infinite Space, jenž by se ve vašich prohlížečích měl objevit v létě 2011.

A na úplný konec velká gratulace. Nezávislé hříčky Minecraft se už totiž prodalo víc jak půl milionu kusů. Jen za posledních 24 hodin po ní podle všaho zatoužilo téměř sedm tisíc hráčů. Jen tak dál!

Zdroj: VG247, Engadget, Joystiq

Váš názor Další článek: Nový týden: Diablo se hlásí o slovo

Témata článku: , , , , , , , , , ,