Víkendová herní polévka 5/2010

V době, kdy se informační internetové portály honí za vyšší čteností existuje jeden, který kašle na konvence a týden co týden riskuje fiskální tabulky i počet čtenářů projektem tak šíleným, že se do jeho názvu dostalo slovo "polévka". Existuje však člověk, jemuž finanční budoucnost tohoto serveru není lhostejná. Jmenuje se Viktorin, Rosťa Viktorin a ... dělá si srandu. Radši už začneme.

Doping čtenosti je ale vždy vítaným zpestřením, a proto odstartuji jedním z čtenářsky nejatraktivnějších témat, třetím Diablem. Hoši z Blizzardu totiž domácí tiskárničkou prohnaly několik konceptů, s nimiž poté mávali na veřejnosti a zástupy fanoušků se tak vůbec poprvé můžou seznámit s ženskou verzí Mnicha. Vojenský sestřih a brnění, jež paradoxně vzbuzuje obavy o zdraví té ženštiny, dávají tušit, že si s touhle slečnou nebude radno zahrávat.

Hrát si naopak můžete s Facebookem. A teď nemyslíme sračkoidní Mafia Wars, Vampire Wars a Cokoliv-vás-napadne Wars, které bůh ví proč hrají desítky milionů hráčů po celém světě. I když jsme tomu nikdo v redakci moc nevěřili, a vlastně pořád nevěříme, tahle sociální síť brzy dost možná nabídne skutečně zajímavé gamesy.

Po již delší dobu oznámené Civilizaci od Sida Meiera totiž přišlo studio 3G s 3D střílečkou Brave Arms, jejíž záložku bychom si do základního menu mohli přetáhnout snad již někdy příští měsíc. Hra by přitom měla být jakousi kombinací Dooma, Quaka, Halo, Call of Duty, Team Fortress 2 a Battlefield Heroes. Co z toho vyleze se neodvažuji ani hádat.

U MMO Monster Hunter od japonského Capcomu ovšem tak skeptický nejsem. Podle prvních informací totiž vypadá tahle onlinovka zatraceně zajímavě, a tak řadu potenciálních zájemců jistě potěší, že zmíněná firma vážně zvažuje export na západ. Zatím se s titulem nicméně počítá pouze v Japonsku. Naděje však umírá poslední.

Tedy, pokud není rozžvýkána v poslední době stále populárnějšími dinosaury. Těch se totiž dočkáme i v projektu Primal Carnage, jež vzniká pod taktovkou Lukewarm Media, poháněn vynikajícím Unreal Enginem. Žel bohu, dost možná kvalitní audiovizuál ovšem nezachrání béčkovost, která z hry čpí na všechny strany.

Jejím prostřednictvím se totiž s živými spoluhráči (jo, čistá multiplayerovka) podíváte do světa, v němž by byla atomovka příjemným zpestřením a AIDS je tady nebezpečný asi jako komáří kousnutí. Kam vaše virtuální oko dohlédne, všude jsou dinosauři všech druhů a velikostí, kteří touží pouze po vašem skalpu.

Dlouhé roky puntičkářské práce paleontologů z celého světa tak ke konci tohoto roku dostanou na prdel a s nimi nejspíš i zábavnost celého díla. Nerad soudím hry před vydáním, ale tenhle koncept mi absolutně nic neříká a pochybnost ve mně hlodá i co se hratelnosti týče. Že bude Primal Carnage hoden plánovaných 20 dolarů je na pováženou.

Mnohem raději ze své peněženky vytřepu pavučiny a ztrouchnivělé bankovky výměnou za PSP verzi ModNation Racers, která by měla na trh dorazit zároveň se svým velkým PS3 bratříčkem. Řada prodejců je přesvědčena, že se tak stane již 1. června, mi si ale pro jistotu počkáme na oficiální vyjádření někoho z pobočky Sony v San Diegu.

A na závěr tu mám pár věcí, z nichž zapřísáhlý vyznavači kultu Playstationu a Wii asi nebudou moc nadšeni. V prvním případě totiž Microsoft zatahal za pár nitek a sebral Sony exkluzivitu na dlouho očekávané L.A. Noir. Tahle rockstaří sranda tedy vyjde i na X360 a pravděpodobně zároveň s verzí pro třetí Playstation.

O svou výjimečnost navíc přišla i Left 4 Dead inspirovaná upíří Wii střílečka The Grinder od studia High Volatge, která se nově podívá nejen na X360 a PS3, ale rovněž na staré dobré stolní počítače. Nejspíš někdy okolo Vánoc. A tím pro dnešek končíme. Čus bus autobus!

Zdroj: Joystiq, Shacknews

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: pekelná kosa

Témata článku: , , , , , , ,