Víkendová herní polévka 7/2009

Známé pořekadlo 'každý den není posvícení' bohužel dohnalo i Víkendovou herní polévku, která tento týden trpí na nedostatek použitelného materiálu. 'Prozíravě' jsme si totiž nenechali nic v zásobě, což v praxi znamenalo, že jsme se museli dlouhé hodiny (dobře, minuty, ale pointa zůstává stejná) prohrabávat internetovými stránky všeho druhu (nevím jak to dělá, ale Petrovi se opět podařilo skončit u porna), abychom splnili alespoň minimální znakovou kvótu.

Jak už se pomalu stává nepříjemným zvykem, i dnešní VHP začneme nepříjemnou zprávou, jež se protentokrát týká druhého Starcraftu. Vývojáři sice pár týdnů nazpět prohlásili, že jsou pořád přesvědčeni o tom, že to jejich strategie stihne na trh ještě letos, avšak čím dál tím víc analytiků prorokuje hře odklad přinejmenším na první čtvrtletí příštího roku. Tomu ostatně nahrává i fakt, že Blizzard stále ještě nespustil open-betu, která by měla běžet přibližně půl roku.

To fandové 'komiksovky' Unbound Saga si mohou klidně oddechnout. Vývojáři titul vybavili statutem GOLD a odeslali ho do Sony, kde se zodpovědní jedinci postarají o jeho umístění na stále využívanější službu Playstation Network, odkud jej bude možné stáhnout již 16. července, 23. července pokud jste z Evropy, za cenu necelých patnácti dolarů.

Oficiálního data vydání se dočkalo i nejnovější pokračování závodní série Need for Speed s podtitulem Shift, které bychom měli na trhu nalézt v průběhu září. Ale buďme konkrétní, v Americe se hra objeví 15. září, v Evropě o dva dny později, a to jak ve verzi pro PS3 a X360, tak i pro PSP a PC. Společně s tím pak tvůrci prozradili, že hra bude obsahovat rovněž Drift Mode, jenž by měl údajně nabídnout dokonalý herní zážitek. Ehm ... neslyšeli jsem to už někde?

Co nás ovšem zaujalo mnohem víc než prostoduché závody byla (a stále je) akční adventura Mini Ninjas. Teprve před pár dny vývojáři prozradili, že s malými hrdiny budeme moci zachraňovat svět i na stolních počítačích a už nám servírují konkrétní datum vydání. Vězte tedy, že se hry dočkáme hned na začátku září (osmého, abychom byli přesní), a to na všech oznámených platformách.

Závěrečnou třešinku dnes bohužel nemáme, a tak si budete projednou muset vystačit se dvěma bleskovkami. Zaprvé, nově je ke stažení 250 MB velká updatovaná demoverze akčního All Aspect Warfare, které se po obchodech válí již od 18. května (z X360 verze bychom se měli těšit během několika málo měsíců). No, a za druhé, v americkém San Diegu se od 23. do 26. července bude konat Tekken 6 turnaj.

Máte-li chuť, talent a dostatek financí na letenku, jistě si tuto událost nenechte ujít. Namco Bandai Games jako vždy slibuje řadu 'atraktivnách' cen, a navíc se budte moci osobně setkat s několika tvůrci.

Zdroj: GGmania, Worthplaying

Váš názor Další článek: Nový Tomb Raider jako horor

Témata článku: , , , , , ,