Víme, jaké periferie ze současné generace bude podporovat PlayStation 5

Sony se dnes na oficiálním PlayStation blogu podělila o informace ohledně kompatibility příslušenství pro PlayStation 4 s novou generací.

Nový příspěvek na PlayStation blogu je sice krátký, ale dozvěděli jsme se z něj vše potřebné ohledně kompatibility příslušenství určenému pro PlayStation 4 s novou generací. Volanty, ovladače pro arkády a letecké simulátory budou fungovat v podporovaných PS5 a PS4 hrách. Stejné pravidlo platí i pro ovladače PS VR Aim a PS Move, které jsou využívány při hraní ve virtuální realitě. 

S ovladačem Dualshock 4 už je to ale komplikovanější. Na PS5 ho budete moci používat pouze u podporovaných her ze čtvrtého PlayStationu. Na stejném principu budou fungovat i licencované ovladače pro PS4. Tituly, které vyjdou pouze na PS5 budete muset hrát na novém DualSensu. Sony to zdůvodňuje tím, že hry na PS5 by měly využívat všech možností, které přinese nová platforma. Tím má na mysli samozřejmě haptickou odezvu ovladače nebo adaptivní triggery. 

Oficiální PlayStation sluchátka Gold a Platinum by měla fungovat bez problému, stejně jako další, která lze připojit přes USB port nebo audio výstup. Jen se budete muset obejít bez companion aplikace.

Na závěr přišla řeč na PlayStation kameru, která je potřeba na hraní s PS VR. PlayStation 5 ji prý také bude podporovat, ale budete k tomu potřebovat adaptér. Ten byste měli získat bez dalších příplatků. Jak se k němu dostaneme, se prý dozvíme zase někdy příště.

Váš názor Další článek: Do Warframe míří rozšíření Heart of Deimos s novou otevřenou lokací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,