Víme, kdy bude Xbox 360 v obchodech

Xbox 360 bude v Evropě k dostání od 2. prosince, dva týdny po vydání v USA 22. listopadu. Japonsko si na konzoli počká ještě zhruba týden - do 10. prosince. Vypadá to tedy na dodržení slibu Microsoftu, že jejich konzole vyjde na celém světe takřka současně. Společnost data oznámila dnes ráno spolu s dalšími podrobnostmi souvisejícím s distribucí Xboxu 360.

Šéf Xoboxu v Japonsku Yoshihiro Maruyama na tiskové konferenci před začátkem Tokyo Games Show potvrdil, že pro Japonsko bude k dispozici jen jedna verze next-gen konzole, vybavená harddiskem, bezdrátovým ovladačem, dálkovým ovládáním, sluchátky s mikrofonem a AV a ethernet kabelem. To vše bude za cenu 37 900 jenů, tedy necelých 190 liber (přes 8 000 Kč). Ve Spojených státech a v Evropě budou v prodeji dvě verze Xboxu 360, jedna bez harddisku a druhá podobná verzi japonské. Ceny jsou stanoveny na přibližně 210 liber, u "bohatšího" balení  280 liber (9, respektive 12 tisíc korun).

Doupě komentuje: Stojí za povšimnutí, že Microsoft si je velmi dobře vědom těžké pozice na japonském konzolovém trhu. Nejspíš z toho důvodu přichází do země vycházejícího slunce s výrazně příznivější cenou nového Xboxu. Chcete-li tedy při nákupu ušetřit, víte, kam zamířit.

Zdroj: Edge Online

Váš názor Další článek: Obrázky a spekulace k Metal Gear Solid 4

Témata článku: , ,