Víme, na čem pracuje Rockstar

Kontroverzní tvůrčí studio Rockstar Games se rozhoupalo, a představilo herní veřejnosti chystaný titul Red Dead Redemption, jehož vydání na Xbox 360 a Playstation 3 je předběžně stanoveno na podzim tohoto roku. Že vám ten název něco připomíná? Jestli vás zajímá co, čtěte dál.

1.jpg2.jpg

Red Dead Redemption je totiž přímým pokračováním akčního Red Dead Revolver, jenž se na trhu objevil již v roce 2004. A stejně jako u něj, i u sequelu se vývoje ujala pobočka jmenované firmy sídlící v americkém San Diegu. Ta už na hře ostatně odvedla kus práce, což ocenil i Sam Houser.

6.jpg7.jpg

"Tvůrčí tým ze San Diega mnohonásobně překonal naše očekávání, co se Red Dead Redemption týče," prozradil Houser a dodal. "Dokonalá kombinace dechberoucího technického zpracování, intenzivní akce a silného příběhu je jedním slovem neuvěřitelná. Jsme přesvědčeni, že by hra mohla výrazně posunout laťku v oblasti titulů s otevřeným herním světem."

VIDEO: 1081 'Red Dead Revolver 2 - trailer'

Dost už ale vychloubání. Podívejme se raději na to, o čem hra vlastně bude. Vývojáři slibují epický western z přelomu 19. a 20. století, kdy se roztříštěný západní svět začal pomalu, ale jistě sjednocovat pod jednotnou vládou. S bývalým psancem, Johnem Marstonem, se tak budete moci vydat na unikátní dobrodruřství napříč americkými pláněmi.

To vše by měl zajišťovat Rockstar Advanced Game Engine (RAGE), jenž hře propůjčuje zajímavý nádech. Samozřejmostí pak je již jednou zmíněný otevřený svět, který bude možné prozkoumávat dle libosti. Pro vaše zvědavé oči jsou přitom připraveny osamělá městečka, nekonečné prérie, úzké soutěsky a mnoho dalšího.

4.jpg5.jpg

Jaký by to ale byl divoký západ beze zbraní? Tvůrci proto přislíbili kvanta přestřelek, ať už s desperáty, či domorodým obyvatelstvem, během niž se vám do rukou dostanou rozličné zbraně. Jak se ze život-ohrožujících situací dostanete však bude záležet jen a pouze na vás. Hra by totiž měla nabízet spoustu cest a možností, kterak se prokousat až na konec.

Zdroj: TZ

Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: Akce | westernová akce
Výrobce: Rockstar San Diego | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 21. května 2010
  • Živoucí svět
  • Postavy a příběh
  • Spousta zábavy
  • Western jak bič
  • Hrst bugů, pokles FPS
  • Prázdnější free roam
Diskuze (3) Další článek: Jaký bude nový Indy?

Témata článku: , , , , , , , , ,