Virtua Fighter 5 se vyvíjí dál

Fanouškovská základna bojovky Virtua Fighter žije v očekávání nové verze hry, označené jako Virtua Fighter 5 R. Podobně jako v případě Evo pro čtvrtý díl se hráči dočkají dvojice nových postav a výrazných změn některých herních mechanismů.

Japonský herní časopis Famitsu informoval své čtenáře o betatestu bojovky Virtua Fighter 5 R, která by měla v blízké době nahradit na trhu klasický Virtua Fighter 5. Podobně, jako tomu bylo u čtvrtého dílu hry, přinese dvojici nových postav. Tedy téměř nových, protože sumista Taka byl k vidění už ve Virtua Fighter 3. Druhá postava, Jean Kujo, přitom svým stylem boje vychází z karate. K tomu se přidávají předělané arény, které již nebudou mít pouze čtvercový tvar, ale navíc dostanou ještě různé efekty počasí.

Hlavní změnou však má být vyvažování jednotlivých postav a jejich schopností. Údajně až do takové míry, že mnozí špičkoví hráči budou muset výrazně změnit svůj systém boje. Mimo jiné už nejspíš nepůjde umlátit protivníka o zeď vkuse, protože podobné kombinace budou mít omezení na zranění. Hra je momentálně do konce měsíce v otevřeném beta testování v Japonsku, pak přijde na arkádové automaty a časem se jí mohou dočkat i hráči na konzolích. Zatím však nebylo oznámeno, na které přístroje se hra dostane.

Zdroj: virtuafighter.cz

Váš názor Další článek: Galerie: Soul Calibur 4

Témata článku: , , , , , , ,