Virtuální realita na E3: nejzajímavější pecky veletrhu

Na letošní E3 se nezapomnělo ani na fanoušky virtuální reality. Na konferencích se jim sice nevěnovalo valné množství pozornosti, ale i tak se mezi oznámenými tituly objevilo pár dobře vypadajících kousků. Je libo pecky od Bethesdy jako je Fallout nebo Doom ve VR? A co takhle nějaké exkluzivity na PSVR? To všechno tady najdete.

Doom VFR

Jako první se s novinkami pro virtuální realitu vytasila Bethesda a nepředstavila nic menšího než Dooma. Tohle je opravdu překvapení, protože právě Doom je jedna z her, které si moc nedovedu ve VR představit. Je to hlavně proto, že VR ovládání ještě není tak dokonalé, aby se zachovala ta pravá rychlá hratelnost, která je pro tuto značku tak charakteristická.

d2.png¨d.pngd3.jpegd4.jpg

V ovládání bylo tedy provedeno několik úprav. V prostředí se budete pohybovat pomocí teleportace, tak, jak to bývá u většiny dnešních VR her. Do hry se také dostane mechanismus bullet-time. Oproti klasické verzi Dooma nepřátel neubylo a co si budeme povídat, už tam to byl chaos. Ve VR je orientace trochu náročnější, takže zpomalování času je tady na místě.

Doom VFR nebude jen prachsprostá předělávka původní hry. Jak můžete vidět v gameplay záběrech, budete se moci podívat i do jakési virtuální galerie všech monster a vybavení. Přibude i exkluzivní herní obsah pro VR verzi, jeho náplň nám ale zatím zůstává neodhalena.

Váš názor Další článek: Hororová bojovka Omen of Sorrow pro PS4 v premiérových záběrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,