Vlastnosti Nintenda DS

Čerstvá novinka, Nintendo DS, nabízí uživatelům jedinečné zážitky při hře, které dosud žádná jiná herní konzole nebo herní systém nepřinesly. Tato osobní přenosná zábavní a komunikační jednotka obohatí hráče novou perspektivou na dvou obrazovkách, novým  způsobem ovládání, a to jak dotekem, tak i  hlasem, a novým způsobem bezdrátového propojení. Vývojové firmy mají volné pole působnosti a  mohou popustit uzdu své kreativitě.

Dvojitá obrazovka: Dva LCD displeje umožňují přelomový způsob hry: hra může být sledována ze dvou perspektiv. Představme si průběh automobilového závodu.Řidiči mohou  sledovat perspektivu svého vlastního vozu na jedné obrazovce a na té druhé současně celkový průběh soutěže. V dějových hrách s postavami probíhá akce  na první obrazovce, zatímco na té druhé se zobrazují různé  informace, např. o prostředcích, které má hráč k dispozici. Při hře mohou být využity obě obrazovky.
V budoucnu by měly být hry vytvářeny tak, aby hra probíhala na jedné obrazovce a zprávy pro ostatní hráče se objevovaly na druhé. Každá obrazovka je 3 palcová, může reprodukovat třídimenzionální obraz, a má zadní osvětlení.

Doteková obrazovka: Hráči se již nemusí spoléhat na tlačítka, když chtějí pohybovat postavami nebo si posunout perspektivu. Nyní mohou vybírat položky v menu, nebo prostředky, dotekem na obrazovku konečkem prstu nebo přiloženým ovládacím perem. Softwarem generovaná obrazovková klávesnice umožňuje používání obrazovky jako vstupního centra pro hraní a psaní zpráv. Možnosti  závisí na kreativitě vývojových pracovníků. Obrazovka bude mít ještě pevnější povrchový film pro delší trvanlivost a bude dodávána s ovládacím perem.

Mikrofon: Zvukový port hráči v budoucnu umožní komunikovat se hrou pouze hlasem.
DS software rozezná všechny zvuky, od hlasu až po tleskání rukama. Hráči tak budou moci ovládat své postavy pouze tak, že jim řeknou, co mají dělat. Hlasový příjem také umožní hráčům chatovat mezi sebou po internetu během vlastní hry.

 

Wireless:  Uživatelé DS se budou moci připojit k lokální bezdrátové síti, která pojme až 16 hráčů. Vzdálenost, garantovaná Nintendem je 13 stop, ale může být i větší, podle okolností. Hra bude probíhat v reálném čase a bude při ní využito jak rozmezí IEEE 802.11, tak vlastní komunikační protokol Nintenda, čímž bude zajištěna nízká spotřeba baterie. Hráči budou schopni hrát hry a chatovat bez propojovacích šňůr, tedy neomezeně.
Technologie DS zajišťuje také připojení wireless LAN, které teoreticky umožní připojení neomezeného  množství hráčů k hot spotu  a zapojení hráčů do hry přes Internet, na jakoukoli vzdálenost.

Wireless Game Sharing: Pokud to dovolí softwarová výbava, může se několik hráčů bezdrátově připojit ke hře, a to i v případě, že pouze jeden hráč vložil do svého přístroje  herní kazetu.

3-D: Díky novému grafickému zařízení, může DS reprodukovat 3-D zobrazení , které předčí zobrazení na displeji Nintenda 64. Hry budou mít 60 snímků za sekundu, což  umožní zobrazit detaily, jako je mlha nebo zatažená obloha.

Baterie &  Napájení: Baterie je dobíjecí a je zajištěna nízká spotřeba energie. DS má také k dispozici funkce jako Sleep mode a Standby mode. Ve Sleep módu mohou hráči ukončit hru kdykoli. Pokud uživatel obdrží zprávu od přítele nebo sousedního hráče, DS se znovu aktivuje.

Processing: Jednotka má dva procesory, ARM9 a ARM7.

b: Jednotka používá nově vyvinuté semikondukční paměťové médium,vyrobené s nižšími náklady, v kratším čase, a s paměťovou kapacitou více než 1 gigabit.

Dvojité sloty: Nintendo DS umožňuje i  hraní her, které byly vyvinuty pro GBA . Tvůrci  našli cestu pro spojení  her pro GBA a pro DS. GBA port by mohl být využit pro nový budoucí hardware.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Nová mega: demo Thiefa 3? Máme!

Témata článku: , ,