Vox Populi: Co si o GameCube myslí osobnosti herní scény?

Vyplatí se v dnešní době investice do konzole GameCube? Na to jsme se snažili sami najít odpověď v pondělním článku. Dnes jsme však dali prostor známým tvářím českého herního průmyslu. Co si oni myslí o výhodách a nevýhodách „herní kostky“? Má Nintendo šanci v oblasti velkých konzolí uspět? Dozvíte se v dnešním Vox Populi.

Otázka týdne:

Jak se vám zamlouvá konzole GameCube? Jaké má podle Vás výhody/nevýhody a vyhlídky do budoucna?

 

Viktor Wanli, e-sports

Na GameCube jsem nikdy nehrál, takže neumím posoudit. Na cestách do zahraničí jsme ale často hrávali na playstationech nebo Xboxech (zejména Halo) a je to opravdu úžasná zábava.

 

Zdeněk Polách (Vreco), Expres Stores

Osobně s GameCube nepracuji. Podle mě tato konzole cílí zejména na dvě skupiny hráčů - opravdové fajnšmekry a děti. To jsou podle mě její výhody i nevýhody zároveň.

 

Velký seriál na Doupěti
  Vyplatí se v dnešní době investice do PS2?
  Vyplatí se v dnešní době investice do GC?
  Další díly připravujeme..

 

Milan Czarnowski (Gremlin), CD Projekt

Dění na trhu konzolí moc nesleduji, o GameCube jsem akorát slyšel, že od ní začali dávat vývojáři her ruce pryč. Pokud se to výrobci konzole nepodaří nějak zvrátit, tak vyhlídky do budoucna má hodně černé...

Martin Zavřel, Doupě

Já jsem na danou otázku odpověděl prakticky právě tím pondělním článkem, takže... mohu snad jen doplnit subjektivní komentář uživatele:-)

GameCube byla pro mne tutovka ve chvíli, kdy jsem poprvé uviděl Resident Evil Remake. U mě to tak funguje - neuvažuji o platformách, ale o hrách. PC jsem si koupil kvůli StarCratovi a AvP, PS2 kvůli Final Fantasy, Xbox skrz HALO a GameCube se svým Resident Evilem je prostě povinnost pro každého fanouška série.

A Resident Evil 4? Heh, slint:-)

 

Michal Acler (agile), ČeskéHry

Konzolemi jsem témeř nepoznamenaný a upřímně si nejsem zcela jist, zda jsem vůbec někdy hrál nějakou hru na konzoli Game Cube hrál... Každopádně velkou budoucnost podle mého názoru tato konzole nemá. Ostatně již teď se tísní ve stínu PS2 a Xboxu a s příchodem jejich nástupců bude ten propad ještě víc žalostnější.

Martin Malík, Future Games

O této konzoli toho abych se přiznal příliš mnoho nevím. A to je také bych řekl její hlavní problém. V minulosti při jakékoli „válce formátů“ nikdy nerozhodovala kvalita toho kterého formátu, ale jeho „známost“ mezi lidmi … .


Michael Lekovski, Plastic Reality Technologies (El Matador)


Nejblíže mám asi ke konzoli X-Box, protože pro ni vyvíjíme i naši nedávno ohlášenou novinku El Matador. GameCube je dle mého názoru výborná konzole,ale její smůla spočívá ve slabší podpoře než u jejich konkurentů. Nedávno jsem ji někde v akci viděl za tuším 3999,- Kč a přiznám se, že jsem začal uvažovat o její koupi. Přece jen na ni existuje několik vynikajících titulů, kvůli kterým stojí za to ji vlastnit. Například Soul Calibur 2 ve spojení s Game Cube vyjde na  6000,- a máte o zábavu postaráno.

Takže jako sekundární herní zařízení za příznivou cenu, které poskytne skvělou zábavu a mohu jej jednoduše přenášet, jednoznačně ano :-)

Kamil Gric, Doupě

Mé dojmy z konzole GameCube jsou veskrze rozporuplné - na jednu stranu nabízí skvostnou grafiku (mnohdy v kvalitě, které se ostatní konzole dnešní generaci jen těžko rovnají) i množství exkluzivních a zajímavých her, na té druhé se nětěší příliš velké podpoře vývojářů a zároveň narozdíl od svých soků neumí přehrávat DVD. Těžko tedy odhadnout, jaký bude vývoj do budoucna a který ze zmíněných faktorů se nakonec ukáže být tím nejvýznamnějším. Ve válce konzolí však má GameCube stále podstatnou výhodu, kterou pocítí také čeští hráči - myslím tím samozřejmě velmi výhodnou cenu.



Ondřej Škoch, Blesk

Nesleduji příliš kdo vyrábí hardware, ale hlavně to, co na něm běží a jak. V dnešní době multiformátových titulů, kde je cílem vývojářů, aby hra vypadala v podstatě stejně na všech systémech (PC,Xbox, PS2, GameCube) je tedy možné dívat se jen na exkluzivní tituly. Tam Nintendo tradičně sází na děti (Mario, Zelda, Starfox, Pikmin), což v době PS2 vícedílných dětských her (Jak and Daxter, Ratchet and Clank, Sly Racoon) už nemá ten dopad.

Naproti tomu na Nintendu (s výjimkou relativně exkluzivní Resident Evil série) nenajdeme horory a hry pro dospělé hráče jako na PS2/Xboxu (Silent Hill 2-4, Manhunt, Project Zero 1-2), není jasné jako to bude s GTA sérií a Driv3rem. Tolik pokus o objektivitu. Subjektivně se mi GameCube líbí nejvíc, dávám přednost pevnému ukotvení jejích minidisků v mechanice před mechanikami typu PS2 a Xbox. Ale realisticky vzato se bojím, že Nintendo svoji šanci opět promarnilo. Bylo by rozhodně zajímavé zjistit si kolik kupců PS2 a Xboxu při koupi hledělo na fakt, že tyto mašinky umí přehrávat CD, DVD, zda absence těchto funkcí GameCube poškodilo.

 

Jan Horčík, Doupě DVD

O konzolovou scénu se zajímám teprve krátce a to ještě nikterak hluboce, takže po mně nechtějte nějaké sáhodlouhé zamyšlení. Ale podle toho co vím, tak má GameCube navrch zejména po technické stránce (některé hry prý vypadají lépe než na Xboxu i PS2), zatímco mezi nevýhody patří malý počet vydávaných her a nemožnost přehrávat DVD. Co hovoří jasně pro je jeho cena, která dělá necelé 4 000,- Kč - na druhou stranu hry obvykle stojí také o pár stokorun víc. Takže celkově na mě GameCube dělá poněkud rozporuplný dojem - doufám, že se Nintendu podaří s další generací téhle hračky všechny ty nevýhody odstranit a přidat naopak spoustu dalších výhod.

Diskuze (5) Další článek: Prince of Persia 2 - stahujte další nádherný trailer!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,