Vox Populi: jak se flákají herní celebrity

Pracovat se nedá donekonečna. I na největší pracanty občas přijde slabší období, ve kterém je třeba alespoň na pár minut vypnout. Jak tyto situace řeší ostřílení profíci z herních a distributorských společností? Chcete si zahrát totéž, co šéfredaktor GameStaru? Nebo raději odpočinout po vzoru programátorů či designerů? Máte možnost. Tipy najdete v dnešní Vox Populi.

Zdeněk Polách alias Vreco, BonusWeb

Zaskočím do redakce BonusWebu, pohodlně se rozvalím na židli, nohy si opřu o třetí polici ve skříni, aby byly dostatečně vysoko, vyzvu Vraha k zápasu v TIF 2004 na PlayStation 2, vezmu do ruky ovladač a porazím ho :-) A když se zrovna ostatní kolegové nedívají, tak určitě slyší náš barvitý komentář a lamentování nad tím, jak a komu rozhodčí zrovna nadržuje.
 
Jan Hloušek, Centauri Production (Gooka)

Vzhledem k tomu, že Centauri Production je čistě virtuální společnost, všichni ve firmě pracujeme přes internet z různých koutů republiky. Osobně pracuji na notebooku, abych mohl pohodlně cestovat i s prací. Z čehož plyne, že v 99% času se kolegové nedívají a když pracuji, pracuji opravdu. A když „dojdou baterky“, jdu si něco uvařit, nebo třeba vyrazím za nějakou kulturou.

Michael Lekovski, Plastic Reality Technologies (Korea)

Většinou zdokonaluju své otrokářské metody (pletu delší biče, vyrábím roubíky pro "rychlost 11" a trénuju bubnování), nebo rozšiřuji své znalosti černé magie a uvádím ji v praxi (kreslím po zdech pentagramy, obětuju panny, černé kozly a tak různě).
 
Tedy to je nejspíš představa lidí, kteří si takto vysvětlují tempo naší práce.
 
Ve skutečnosti naše "kratochvíle" vypadá tak, že si v případě potřeby vyjdem z kanceláře na pavlač a probereme věci tam. Vyvětráme si hlavu na čerstvém vzduchu a efekt je zpravidla větší, než kdybychom problémy neustále řešili zavření v kanclu.

Michal Bačík, Lonely Cat Games

Nastastie to neriesim - v praci mam vlastnu miestnost, a volnu pracovnu dobu, takze ked dojdu baterky, nemusim sa premahat a tvarit ze nieco robim. Takze obcas si dam neplanovanu dovolenku, alebo naopak niekedy sa venujem praci cez vikend alebo po nociach. Takyto system mi 100% vyhovuje.

No ked sa uz stane ze sa mi pracovat nechce a "mal by som", tak rad cumim na net, obcas sa to da prirovnat zavislosti :)

Tomáš Benčík, Mayhem (Stunts, Říše Magie)

Vypnem monitor, zaujmem patrične relaxačnú polohu, vytiahnem Gameboya a ponorím sa do niektorej z posledných hier.  Ak ide do tuhého tak v čase poobedňajšej siesty zakloním kreslo a na takých 20 minút si hodím šlofíka.


Petr Kučera, Playman

U mě je to různé. Většinou si zastřelím pár "Němců"..., a hned je hezký den za mnou. Někdo mi radil, abych pak doma zmlátil ženu, děti...ale pak z toho bolí ruce.;o)

Jinak si pracovní dobu krátím většinou prací - není to nějaká úchylka? Už mi to říkalo víc lidí...Musím s tím začít něco dělat...
 

Jarek Kolář, Pterodon (Vietcong)

Jdu na oběd. Na kratochvíle není čas. Baterky dobíjím doma.

 

Jíří Sládek, GameStar

Je fakt, že si občas od práce potřebuji na chvíli odpočinout. Někdy listuji v zahraničních časopisech (i když vzhledem k tomu, že povětšinou herními, tak to vlastně pořád je práce), pokecám s někým po ICQ nebo se třeba odreaguju nějakou flashovkou nebo freewarovkou; v poslední době stejně jako zbytek redakce ulítávám na http://czert.sh.cvut.cz/tmp/pinguinb.swf :o)

Martin Zavřel, šéfredaktor, Doupě.cz

Příprava internetového magazínu znamená samozřejmě prakticky permanentní přítomnost u PC a na internetu. Většinou pracuji nebo spím a málokdy dělám něco mezi tím, občas si ale uvědomím, že si tělo říká o nějaké tekutiny nebo pochutiny, takže když (většinou v redakci) něco „svačím“, shodím na chvíli okna s pracovními věcmi a rozhlížím se po zajímavých zákoutích internetu. V poslední době jsem asi nejdéle uvízl na stránce české Dajdou, to je vážně úžasná záležitost, hlavně ten "remix".

Někdy se mi také stane, že se pracovní rozhovor po ICQ zvrhne ve víceméně pohodové povídání, ale tomu se snažím předcházet – čas jsou přece peníze:-). Zásadně se vyhýbám online hrám (jako zasvěcený pozorovatel vím, jak dokáží být návykové a čas-žeroucí) a v poslední době pro rychlé (stačí pár minut:-)) uvolnění od stresu používám dema Far Cry nebo Painkillera.


Karel Papík, Mindware Studios (Cold War)

Musím říct, že žádnou takovou kratochvíli nemám. Nebrousím po netu ani nehraju piškvorky, když mi dojdou baterky, tak se obvykle dokoulím do místnosti grafiků, sedím na zemi a dívám se, jak dělají grafiku. Nějak mě to uklidňuje.

Martin Malík, Future Games (Posel Smrti)

Jo, tak teď jste mne opravdu zaskočil. Kdysi dávno Space Invaders, ale dneska je snad ani na počítači nemám. Jinak používám HP iPaq a když potřebuji na chvíli vypnout, tak brouzdám po Palmare.


Bára Veselá, PR manažerka, Cenega

Ačkoliv by se nabízelo, že sáhnu po nějaké hře, není tomu tak. Moje volné chvilky nejsou obvykle nijak dlouhé, takže většinou prolítnu zpravodajské servery a pročtu si novinky. Když mi dojdou baterky je pro mne nejlepší léčba uklízení - uklidím si na stole pracovní nepořádek, roztřídím časopisy, které se mi tu dnes a denně hromadí nebo si promažu a roztřídím e-maily v Outlooku.
 

Milan Czarnowski, lokalizační manažer, CD Projekt

Přečtu si nějaké nové zprávy v internetových novinách, zkouknu novinky na internetových herních webzinech, případně se zapojím do nějaké flamewar v diskusích :-)

 

Daniel Mikšovský, ředitel, ProGamers

dojdou baterky… dám nohy na stůl a tupě zírám do stropu...:-)


Pavel Šťastný, manažer, AT Computers

Tohle: http://czert.sh.cvut.cz/shstar/


Lukáš Codr, novinář, vývojář

Je toho víc. Čas od času mě chytne mánie a když potřebuju na chvilku zrelaxovat, tak píšu zápisy do deníku (http://www.mageo.cz/.chatroom/41285). Jenže asi nemám tu správnou výdrž, takže se z deníku pravidelně stane nepravidelný občasník a ve finále třebas i ročenka. Jindy zase poslouchám muziku a k tomu procházím internetové obchody, kde mají stará punková cédéčka a zběsilé kompilace ve stylu "Nejlepších dvacet písní Leonarda `Spocka` Nimoye". Poslední dobou razantně obměňuju šatník, takže veškerý volně-pracovní čas trávím brouzdáním po módních kolekcích a smutným pozorováním tenčícího se zůstatku na e-bankingu. Docela se děsím, do čeho se zblázním příště...

Diskuze (6) Další článek: Na stáncích je Score 121

Témata článku: , , , , , , , , ,