Vox Populi: Nejpopulárnější herní postava – Lara Croft?

Symbolem herní branže je pro většinu laické veřejnosti lehce vyvinutější verze sexbomby Lary Croft. Je však mladá archeoložka opravdu tou nejoblíbenější herní postavou podle odborníků? Zeptali jsme se na to tradičně našeho kolegia novinářů, manažerů a vývojářů. A výsledek? Lara vítězem rozhodně nebyla. Herní průmysl ve svém nitru uchovává mnohem zajímavější postavy.

 

 

Otázka týdne:

   Jaká je Vaše nejoblíbenější herní postava?  

   


Kateřina Bínová, Doupě Video

Docela jste mě dostali, protože oblíbených postav mám spoustu. Ale když se tak nad tím zamyslím, jedna je asi přece jenom o trošičku výš, než ty ostatní. Je to hlavní hrdina ze hry Silent Hill 2 - James. Vše, co prožil a kvůli čemu se dostal do ulic Silent Hillu, odhodlání, s jakým se chytil jiskřičky naděje, že žena, kterou miloval není mrtvá a víra v to, že ji třeba opravdu znovu uvidí, obejme - díky tomu se mi stal víc, než blízkým. Když jsem pak sledovala závěrečné outro, jako bych otevírala zaprášenou skříňku plnou vzpomínek. :-)))


Jan Hloušek, Centauri Production (Gooka 2)

Rayman, Abe z Abe’s Odyssey, Max ze Sam&Max, Ben z Full Throttle, Indy ze starých LucastArtsových adventur… Je jich víc a jejich oblíbenost je hodně ovlivněna kvalitou daných her. Pamatuju třeba jak mě dostal první díl Tomb Raidera, ale Lara od té doby tak zprofanovala, že bych ji teď napsal spíš k postavám neoblíbeným.


Ondřej Zach, BonusWeb

Upřímně řečeno, nemám žádnou nejoblíbenější herní postavu. Není to v podstatě ani možné, protože pokud už daná série má v průběhu let nějaké to pokračování, což je minimálně dobrý základ pro upamatování se, díky technickému pokroku a trendům se stejně nakonec vyprofiluje úplně jinak – a to včetně hlavního hrdiny. Těch sympatických mě ale napadá hromada, takže jen některé z nich: Duke Nukem coby super hláškař, Indiana Jones – podle směrování her s tímto dobrodruhem už leda tak díky filmům a starým adventurám, dále pak absurdní, ale hodně stylová Bloodrayne, samozřejmě upír Kain, ale i legendární hrdinové světa WarCraft, jako Sir Lothar, pro jejich život plný patosu...

Lukáš Macura, Cinemax

Jednoznačně Ebrius Lucas (který dostal i Drakenuxe!), White Lilly a Dark Lilly, což jsou mé vlastní postavy ze hry Asheron`s Call, kterou sice již nehraji, ale strávil jsem s nimi asi nejvíc herního času a díky jejim brilatním schopnostem i mnoho hodin zábavy. Další oblíbené postavy jsou řidiči ze hry Carmagedon, kteří umí předvést opravdu akrobatické kousky na silnici i mimo. Dále Guybrush Threepwood, hrdina série adventur Monkey Island, který umí doplivnout opravdu daleko :). Pokud bych se měl "hrábnou" ještě hlouběji, tak jednoznačně piloti Jaggi, kteří mě děsili ve hře Rescue on Fractalus. A zpět do současnosti - velmi se těším na to jak se v kůži Daniela Garnera odreaguji při likvidaci nepřátel v očistci ve hře Painkiller


Ondřej Škoch, Blesk

PyramidHead z Silent Hillu 2. Neexistuje nic, co by bylo tak dokonale vzdálené lidskosti, něco tak naprosto cizího, zasahujícího plnou silou centrum strachu v lidské mysli. Smetl suše i H.R. Gigerova Vetřelce.

Pokud by mělo jít o hratelnou postavu, pak bez debat Solid Snake. Myšleno samozřejmě z PSOne dílu, kde prochází pozoruhodným přerodem od poslušného automatu na zabíjení k myslící bytosti.

Jan Horčík, Doupě DVD

Tak tohle je zapeklitá otázka. Měl jsem rád všechny, za které jsem kdy hrál a vybrat tu opravdu nejoblíbenější, to není jenom tak. Hodně mě třeba bavil Kolonizátor v Civilizaci, protože z něj mohla vyrůst krásná velká města. Ani PacMan nebyl svého času k zahození. Ale největší sranda byla stejně se slepicí v multiplayeru Hereticu.

Bára Veselá, Cenega

Z herního hlediska je mou nejoblíbenější herní postavou Kate Walker ze Syberie a z estetického hlediska je největší sekáč jednoznačně Hitman. :-)

 

Michael Lekovski, Plastic Reality Technologies (Korea)

Samozřejmě necromant Sandro ze série Heroes of Might and Magic.

 


Martin Zavřel, Doupě

Tak tomu říkám těžká otázka! Vzhledem k tomu, že svoje nejoblíbenější hry volím právě podle propracovaného příběhu a postav, je skutečně extrémně těžké jednu z nich postavit na první místo. Postavy jako Squall Leonheart z Final Fantasy 8, Cloud Strife z Final Fantasy 7, Tidus z Final Fantasy X, Max Payne, Fei Wong z Xenogears a další mne nějakým způsobem ovlivnily a každou z nich (+ řadu dalších) jsem při hraní upřímně obdivoval. Nicméně pokud tedy musí zvítězit jen jedna, pak to holt bude David Hayter jako Solid Snake z Metal Gear Solid 1 a 2. Jeho filozofie mi dokonale sedla, stejně jako jeho chování v každé herní situaci. Z hlediska vizáže preferuji zarostlý a ošlehaný image z MGS2. Na závěr svého hrdinu budu citovat:

Wolf: Ahoj, mám pro tebe kulku.

Solid Snake: Já zase pro tebe.

Otacon: Nemohli bychom se všichni nějak domluvit?

Wolf: Au, umírám! ...ach, můj život byl tak smutný.

Solid Snake: Jo, seš fakt vznešená a tak. Vůbec nejsi totální vražednej cvok.

Otacon: Solide! Já ji miloval.

Solid Snake: Jo? Taky jsi postavil zbraň a věřil, že z ní budou střílet kytičky. Řekněme že tvůj úsudek je poněkud mimo.

Mimochodem kompletní exkluzivní rozhovor s živoucí legendou jménem Solid Snake naleznete zde (http://www.doupe.cz/Konzole/Ar.asp?ARI=11519&CAI=2132)

 

Martin „Equino-X“ Horňák, Byte Software (Specnaz)

Zelená postava, ktorá sa vráti dúfajme tento rok v DOOM3.


Pavel Šťastný, AT Computers

Těch oblíbených postav je skutečně obrovská spousta a nedá se říci, že některá by byla ta nej. Každá má něco do sebe, každá je něčím specifická, ale ta, která mi nejvíce utkvěla v paměti je čarodějnice Ultimecia z Final Fantasy VIII. Je jedinou postavou, kterou jsem nedokázal ve hře nikdy porazit a tudíž jsem nikdy neviděl závěrečné video z téhle hry :-)

Jiří Sládek, GameStar

Obecně mám docela rád různé zlodějské profese (pozor, mluvím jen o virtuálních postavách - opravdu to nemá žádnou souvislost s mým skutečným životem :o)). Samozřejmě hlavně ve fantasy titulech. V ostatních žánrech ale také upřednostňuji vychytralé týpky spoléhající na ukecávání nebo tichý pohyb spíš než na rozstřílení všech nepřátel super hyper ultra zbraněmi. U konkrétních postav však moje obliba souvisí spíš s jejich nezvyklostí - takže asi Bezejmenný z Planescape: Torment.... a také cynický bojový droid HK-47 ze SW: KotOR.

Redek Zelycz alias Čedič, Češtiny

Nejoblíbenější postavou v počítačové hře je mé vlastní já:-)) Ať už se vtělí do postavy prsaté blondýny, nevzdělaného svalovce, ulíznutého donchuána nebo divoké amazonky, téměř vždy jí automaticky člověk vtiskne svůj charakter:-) Tedy pokud to daná hra alespoň trochu umožňuje. Takže když dva různí lidé budou hrát za stejnou postavu kouzelníka, nikdy to nebude jeden a tentýž. Pokud by tomu tak bylo, bavili by nás vůbec hry?

Bojler, GameZone

Určitě to je Duke Nukem, který mi dělal společnost pěkných pár let, strávených u počítače. Jeho skvělé hlášky si pamatuji dodnes. :-) Bohužel, na jeho další pokračování asi budeme čekat forever.
Duke by mohl svým vývojářům poslat jednu z jeho hlášek: "What are you waiting for!? Christmas?" :-)

 

Jindřich Rohlík, Napoleon Games (Brány Skledalu)

Biker Ben z Full Throttle. Na způsob, jakým ten chlap otevíral dveře, se zkrátka nedá zapomenout. Jo a taky mám rád Engeora, líbí se mi jeho přístup k životu :-)
 


Jarek Kolář, Pterodon (Vietcong)

Mou nejoblíbenější herní postavou je určitě Guybrush Threepwood. Je vtipný, ironický,  sarkastický, zdatný a všehoschopný - žádný superhrdina, ale výborná postavička. Hrál jsem s ním dvě skvělé adventury (třetí Monkey Island jsem ještě neviděl) a navíc jsem se s ním dobře seznámil díky scénáristické a grafické práci při parodování jeho příběhů ve hře Tajemství Oslího ostrova před 11 lety. Jsou zde i další postavy, které jsem si oblíbil, ale Guybrushe žádná nepřekoná.


Michal Bačík, Lonely Cat Games

Simon the Sorcerer. V svojich casoch to bola genialna hra a dodnes si pamatam tu vybornu atmosferu.

 

Daniel Mikšovský, ProGamers

James Bond – agent 007.

Jak jinak..

 

Diskuze (3) Další článek: TOCA: Racer Driver 2 - STAHUJTE DEMO!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,