VR brýle Valve Index odhaleny, do obchodů dorazí v červnu

Valve oficiálně představilo svoji virtuální realitu a spouští předobjednávky.

Valve Index se stane novou silou na trhu s virtuální realitou a Valve nám ho teď pořádně a dopodrobna ukazuje při příležitosti oficiálního představení. Zároveň také spouští předobjednávky, které by měly svým kupcům dorazit na přelomu června a července. Kromě headsetu disponuje Index i ručními ovladači a stanicemi pro snímání pohybu, které lze dokupovat a lépe pokrývat místnost.

U nové virtuální reality se můžete těšit na to, že poběží ve 120Hz s kompatibilní možností snížení frekvence na 90Hz, přidá ale i experimentální 144Hz mód. Nabídne dva RGB LCD displeje s rozlišením 1440 x 1600 bodů a slibuje skvělou ostrost obrazu. Co se týče šíře zorného pole, bude mít Index ještě o dvacet stupňů větší rozhled než Vive od HTC, který má kolem 110 stupňů. Výdrž ovladačů se pak pohybuje kolem sedmi hodin a součástí brýlí jsou i integrovaná sluchátka s možností nastavení polohy. 

Systémové požadavky

  • OS: Windows 10, SteamOS, Linux
  • Paměť: 8 GB+ RAM
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 970+ nebo AMD RX480+ (nutný DisplayPort, HDMI není podporováno)
  • Procesor: dvoujádrový s technologií hyper-threading nebo lepší
  • USB: 3.0+

Kompletní balíček Valve Index koupíte za 1079 euro, tedy něco přes 26 tisíc korun. Veškerý obsah ale bude možné zakoupit i zvlášť, jak se můžete přesvědčit na oficiálních stránkách. Brýle s ovladači vás vyjdou na 799 euro, tedy něco málo přes 20 tisíc korun, a nakonec jsou tu i samostatné části balíčku. Brýle (539 euro), ovladače (299 euro) a snímací stanice (159 euro). 

Výrobce slibuje, že headset a ovladače budou plně kompatibilní se všemi Steam VR hrami. Spekulovalo se i o vydání Half-Life pro VR, ale zatím to vypadá, že v tomto případě půjde o pouhé smyšlené informace, nebo hra přinejmenším nedorazí s vydáním VR.

 

Diskuze (3) Další článek: Steam dosáhl na další milník, má na kontě miliardu účtů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,