Jaké nejlepší hry si zahrát na konzolích? Tipy pro PlayStation, Xbox i Nintendo

Z konzolí měli letos jednoznačně nejlepší rok fanoušci Nintenda. Ale ani hráči s Xboxem a PlayStationem nemusí smutnit, máme doporučení pro všechny velké platformy.

Metroid Prime Remastered: Klasika z GameCube obstojí proti moderní konkurenci

Platformy: Nintendo Switch
Cena: 699 Kč až 1 302 Kč

Hned z kraje roku dostali hráči na Switchi velmi příjemné překvapení. O vylepšených verzích celé série Metroid Prime se mluvilo už dlouho, ale až letos v březnu jsme se dočkali remasteru prvního dílu, který s oznámením rovnou vyšel a podobně jako originál sklízel jedno perfektní hodnocení za druhým. Původním tvůrcům se koncept Metroidu podařilo přenést do 3D prostřední famózně a s novou verzí ho ještě vylepšili. 


Metroid Prime Remastered


Jelikož jde o remaster, je po stránce obsahu Metroid Prime stále stejný. V roli Samus Aran se vydáváme na planetu Tallon IV, z jejíž orbity přichází nouzový signál. Po příletu na zdejší stanici ale netrvá dlouho, než se dostáváme na povrch a objevujeme staronovou hrozbu. Meta Ridley zavede Samus do neprobádaných krajin, které skrývají příběh o zaniklé civilizaci. A jak na potvoru hned na úvod Samus přijde o všechny vychytávky. 

Svůj typický červenozlatý oblek jí sice zůstane, ale jeho speciální vlastnosti či vylepšení energie jsou ta tam. Tady přichází tradiční formule, kterou dobře můžete znát i z dnešních metroidvanií. Musíme se vydat na průzkum, abychom získali vylepšení a mohli se tak dostat i do částí světa, které byly doposud nedostupné. 

2023021115453400-0B3EAA668777B67B76600A7290A94AFC.jpg2023021113162500-0B3EAA668777B67B76600A7290A94AFC.jpg

Tvůrci této hry zaslouženě získávají chválu za celkové vylepšení grafiky a ovládání oproti původnímu Metroid Prime, který vyšel na GameCube. Díky tomu remaster působí jako moderní sci-fi akce, která by i v konkurenci dnešních novinek obstála bez větších problémů. Při hraní si sice užijete celkem dost backtrackingu a bloudění kvůli nepřehledné mapě, ale to už je v porovnání s kvalitami ostatních částí hry maličkost. 

Diskuze (1) Další článek: Cyberpunk 2077 dostal poslední velký update. Přidává fungující metro, závody a možnost poslouchat rádio kdekoliv

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,