PC | Akce

Vydání betaverze Army 3 potvrzeno, nechybí detaily o obsahu

Pokud se těšíte na beta verzi Army 3, vezměte do ruky kalendář a zakroužkujte si příští úterý.

Informaci, že betaverze titulu Arma 3 vyjde 25. června, nedávno prozradilo několik médií v rámci E3, teprve teď jsme se ale dočkali oficiálního potvrzení ze strany Bohemia Interactive prostřednictvím oficiálního webu. Ten také prozradil, co přesně nás v betě čeká oproti alpha verzi, jejíž obsah zůstane do budoucna zachován.

Předně nás čekají čtyři nové Showcase mise, které mají za úkol prezentovat podporu, velení, noční boj a operace, v nichž je využito tak nějak vše, tedy pěchota i vozidla. Beta také do hry uvede novinku v podobě režimu nazvaného Challanges, tedy Výzvy. Podle všeho půjde o něco podobného jako Výzvy v Take On Helicopters s tím rozdílem, že místo vrtulníků si pořádně zatrénujete s palnými zbraněmi.

arma3_gc_02.jpg arma3_screenshot_01.jpg arma3_steam_screenshot_02-game14132-img229673.jpg

Samozřejmostí je i nová technika, konkrétně 10 vozidel a 7 zbraní, mezi nimiž nebude chybět raketomet, vrtulník UH-80 Ghost Hawk nebo obrněnec Marid. Se vším se určitě setkáme ve zmíněných Showcase scénářích, pochopitelně ale bude vše dostupné i pro editor. Pokud se ale těšíte na přidání hlavního ostrova Altis, musíme vás zklamat. Toho se dočkáme až v plné verzi, Beta zůstane na Stratisu o rozloze 20 km2. Snad nám to alespoň trochu vynahradí brzká podpora Steam Workshopu pro snadnější sdílení misí a modifikací.

arma3b.jpg

Jak se dá očekávat, cena hry s přechodem na Betu stoupne. Jestli s koupí budete otálet až na příští týden, za běžnou edici, která vám kromě přístupu do bety zajistí i plnou verzi, zaplatíte na Steamu 34.99 Euro. Digital Deluxe edice, obsahující navíc několik bonusů, vás vyjde na 44.99 Euro.

Pokud tedy víte, že si Armu 3 chcete koupit, učinte tak ještě před úterkem, ušetříte tak 10 Euro. A pokud už hru vlastníte, nemusíte se o nic starat, hra se na betu aktualizuje automaticky. Pochopitelně to ale bude obsáhlá aktualizace, která mimo jiné změní i adresář uživatelských profilů a s vámi vytvořenými misemi určitě udělá menší guláš, takže bude třeba je v editoru aktualizovat.

arma3.jpg ARMA-3-image-5354.jpg screenshot_pc_arma_3_3_33416.jpg

Abychom nezapomněli, pokud jste získali přístup do Lite Alfy Army 3, navzdory původnímu plánu jí můžete hrát až do úterý. Po přechodu na betu vám Lite nenávratně zmizí z vaší Steam knihovny.

Diskuze (2) Další článek: Mobilní XCOM: Enemy Unknown láká startovním trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,