Vydání Grand Theft Auto VI by mohlo mířit na Vánoce 2024. Část obsahu má podle spekulací vyjít v rámci DLC

Po obrovském úniku dat z vývoje GTA VI bylo zase na chvíli ticho. Občas se ale objeví pár nových spekulací. Tahle pochází od insidera vystupujícího pod přezdívkou Tez2, který se přímo zaměřuje na hry od Rockstar Games. Podle jeho slov má být vydání nového dílu Grand Theft Auto v plánu na vánoční sezónu v příštím roce. Sám ale poznamenává, že je značná šance, že přijde odklad na začátek roku 2025.

Nedivili bychom se, kdyby vydání připadlo na období okolo svátků. Některé z předchozích spekulací se nesly v tom duchu, že bychom si snad GTA VI měli zahrát už letos, což nám nepřijde zrovna pravděpodobné. Přeci jen jsme od Rockstaru zatím dostali jen oficiální potvrzení o vývoji a jistě si vezmou dost času na to, aby na svoji novinku náležitě hráče nalákali skrz trailery a oznámení. 

Vedle tohoto prohlášení je také zmínka o obsahu hry. Jeho část měl Rockstar odříznout a plánuje ho vydat jako DLC. Důvodů k tomu může mít několik. Tím nejpravděpodobnějším je za nás to, že nechtějí vydání protahovat o další roky. Model, kdy k základnímu příběhu a městu budou přibývat další oblasti, nám přijde pro tento typ hry jako vhodný a docela se divíme, že něco takového nepřišlo už u pátého dílu. 

Zatím ale těžko říct, jestli se DLC budou týkat kampaně pro jednoho hráče nebo přídavky budou směřovat jen do nového GTA Online. Je škoda, že jsme se v rámci výborného příběhu Michaela, Franklina a Trevora nedočkali žádného rozšíření. Do Online části ale průběžně proudí další obsah, takže je dost možné, že Rockstar bude v tomto stylu pokračovat.

Slušný poprask v komunitě před pár dny způsobil také rapper 50cent, který na svých sociálních sítích sdílel několik příspěvků naznačujících spolupráci s Rockstar Games. U každého z nich bylo logo Vice City, což podpořilo spekulace o tom, že bychom se v šestém díle měli vrátit do tohoto oblíbeného města. Příspěvky ale už na jeho profilech nenajdete. V tomhle ohledu bychom ale byli opatrnější. V minulosti se něco podobného dělo okolo rappera Dr. Dre a vzešlo z toho "jen" rozšíření GTA Online.

bd267203-e484-464f-8032-340f385017a9
50cent udělal rozruch mezi fanoušky GTA svými příspěvky. Z jeho profilů po pár dnech zmizely

Na závěr jako vždy připomínka, že toto jsou neoficiální informace, takže je potřeba brát je s rezervou. 

Zdroj: Reddit, Twitter

Váš názor Další článek: Mafia: Rise & Fall zachycuje mládí dona Salieriho. Výborná modifikace od fanoušků přidává spoustu novinek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,