Vydání strategie Warcraft 3 odloženo

Vydání pokračování jedné z nejlepších realtimových strategií bylo již po několikáté odloženo. Novým termínem je rok 2002, Blizzard však chytře nikde neuvádí žádné bližší datum. Teoreticky bychom tak mohli čekat ještě dalšího jeden a půl roku.
Vydání pokračování jedné z nejlepších realtimových strategií bylo již po několikáté odloženo. Novým termínem je rok 2002, Blizzard však chytře nikde neuvádí žádné bližší datum. Teoreticky bychom tak mohli čekat ještě dalšího jeden a půl roku.

Ze zprávy, kterou vydal Blizzard se dozvídáme, že vydání realtime strategie Warcraft 3 bylo odloženo z konce tohoto roku na rok příští. Mírně přebásněno, se dozvídáme zhruba tolik: „V uplynulých týdnech začalo být jasné, že Warcraft III: Reign of Chaos nebudeme moci vydat před koncem roku 2001. Náš tým vývojářů finišuje svoji práci a s vydáním počítáme pro rok 2002.

Naším cílem je dělat ty nejlepší možné hry. To znamená, že nikdy nevydáme hru, která není hotova. Než bychom vydali hru k určitému datu, raději se soustředíme na její kvalitní zpracování, které je pro nás prioritou.

Věříme, že prodloužení vývoje přispěje k ještě většímu zkvalitnění a vyvážení hry, která se tak stane důstojným nástupcem předcházejících titulů ze série Warcraft.

Další detaily o hře a betatestu budou zveřejněny v blízké budoucnosti. Doporučujeme vám, abyste často navštěvovali náš web www.blizzard.com a děkujeme za vaši podporu.“

Tolik tedy ve stručnosti zpráva, která se objevila i na oficiálních stránkách. Situace začíná připomínat loňskou situaci okolo Diabla 2, které bylo také několikrát odloženo a patrně by nebylo nic zvláštního, kdybychom se třetího pokračování Warcraftů dočkali ve stejném termínu jako Diabla 2, tedy na začátku prázdnin. To by znamenalo další rok čekání a W3 by tak patrně s klidem mohl aspirovat na titul nejdéle vyvíjené hry. Ta doba je už tak dlouhá, že každého soudného hráče napadne, že „už by to snad mohli mít hotové“, nicméně to je pouhá domněnka založená na prostém časovém údaji bez ohledu na reálné podmínky při vývoji hry.

Na jednu z misek našich úvah by se hodilo přihodit také možnost, zda se jedná o uměle vytvořený reklamní hype, kterým se vydavatel snaží dosáhnout, aby byl o jeho hru ještě větší zájem. Blizzard byl z takovýchto aktivit podezříván už při vývoji Diabla 2 i několikrát předtím.

Ať tak či onak, na velice pěkné (podle obrázků) třetí pokračování Warcraftů si budeme muset počkat další půlrok až rok. Snad to pak bude stát za to.

Warcraft 3Warcraft 3
Diskuze (4) Další článek: Cool Warren – ze života teenagerů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,