Vydavatel War Thunder chystá novou válečnou hru zvanou Enlisted

Gaijin Entertainment, který vydává populární tankovou bojůvku War Thunder, se rozhodl vsadit na nový titul.

O vydavateli populárního válečného free-to-play simulátoru, kde jsou k dispozici jak letadla, tak tanky - mimo jiné i konkurentovi World of Tanks - Gaijin Entertainment, jste patrně už slyšeli. Společnost nedávno informovala, že pracuje na novém projektu, který se bude odehrávat v období druhé světové války a ponese název Enlisted. Co od něj můžeme očekávat?

Enlisted bude svým zaměřením WW2 squad-based shooter v režimu MMO, který slibuje stovky hráčů v jedné bitvě na masivních bitevních polích. V plánu je vydat několik oddělených her nesoucí tento titul v hlavičce, kde se tvůrci pokryjí specifickou válečnou kampaň. Vše začne v roce 1944 Dnem D, tedy invazí do Normandie. Otázkou však je, proč až tak pozdě, když válka začala už o pět let dříve? Dále ve hře uvidíme události jako třeba bitvu o Moskvu.

Gaijin již nyní žádá hráče o podporu při vývoji budoucích válečných kampaní, ale práce je aktuálně rozjetá jen na dvou výše zmiňovaných událostech, tedy Normandii a Moskvě.

enlisted_gaijin_prealpha_screen_1.jpgenlisted_gaijin_prealpha_screen_2.jpgenlisted_gaijin_prealpha_screen_3.jpgenlisted_gaijin_prealpha_screen_4.jpgProbudí Enlisted u hráčů zájem, nebo skončí jako průměrná hra?

Crowdfundingová kampaň mající za úkol vybrat v první etapě 250 tisíc dolarů, aby se zaplatil vývoj dalších dvou her, má k dnešnímu dni zatím jen něco málo přes 15 tisíc. První etapa má pokrýt další nové kampaně, třeba tažení v Tunisu.

Druhá etapa má za cíl vybrat jednou tolik, co ta první, a pak bude možné přidat i kampaně další. Třetí etapou bude milník 750 tisíc dolarů, kdy bude do hry dodán herní modul vybraný výhradně hráči. Stránky Enlisted však nezmiňují, o jaký se bude jednat. 

Pokud se vybere jeden milion dolarů, Gaijin ujišťuje, že hru vydá i na konzole. Nicméně po vypuštění do veřejného prostoru bude možno Enlisted najít nejdříve na Steam Early Access. 

Druhé světové války není dost

Samotná hra se zrodila z touhy studia vytvořit opravdu kvalitní střílečku z první osoby, zasazenou do druhé světové války, kdy se bitvy zaměří na cíle, jejichž plnění bude trochu delší, než klasické skirmishe s historickým pozadím.

Jak tvrdí samotní tvůrci, tak delší bitvy zapojují vyrovnané týmy na základě rovných podmínek, což je samozřejmě zajímavé. Oproti tomu skirmshe jsou sice méně náročné na čas, jenže postrádají ducha realistické bitvy. Ty trvaly poměrně dlouho, mnohdy i několik dní. V Enlisted tak budou k dispozici vyrovnaní jednotky a symetrické cíle.

Uvidíme tedy, jestli Gaijin posune svou tvorbu dál, jelikož jeho War Thunder se těší celkem velké oblibě.

Diskuze (1) Další článek: The Dwarves: Epická pohádka na dobrou noc (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,