Výdělky Nintenda klesají

Nedávno zveřejněné finanční zprávy Nintenda ukázaly, že si tahle japonská firma v prvním čtvrtletí tohoto roku nepříjemně pohoršila. Oproti stejnému období loni totiž její zisky spadly o úctyhodných 60 %, zatímco prodeje o nějakých 40 %. Zástupci firmy však naštěstí prozradili, že i nadále budou usilovat o expanzi na herním trhu a potěšení hráčů.

V řeči čísel Nintendo za první tři měsíce zaznamenalo prodeje ve výši 253,4 miliardy yenů, což je přibližně 2,6 miliardy dolarů. Minulý rok však toto odvětví přesáhlo hranici 420 miliard yenů, tedy asi 4,4 miliardy dolarů. Co se zisku týče, zde si může japonská společnost přičíst 'pouhých' 42,31 miliard yenů (442 milionů dolarů).

Ve zprávě se pak objevila i zmínka o novém Nintendu DSi, které si do dnešního dne pořídilo přibližně 6,680,000 fanoušků. Oproti oběma předchozím DS modelům, které mají na kontě již 107,750,000 prodaných jednotek, jde ovšem o relativně zanedbatelné číslo. Místo přitom zbylo i na Wii, díky čemuž jsme se dozvěděli, že po něm zatoužilo téměř 53 milionů hráčů.

Uvedená čísla samozřejmě zahrnují celosvětové prodeje.

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: Dark Void se odkládá

Témata článku: