Vyjádření Tomáše Zvelebila k informacím o SCORE na Bonuswebu

V poslední době si příznivci počítačových her navštěvující kromě Score.cz i herní server Bonusweb nemohli nevšimnout série článků, jejichž společným tématem byl tón, kterým tento server osočoval redakci SCORE z různých nepravostí a lží, kterých se údajně měla dopustit.
Nasledujici text je prevzat z dopisu Tomáše Zvelebila jako reakce na informace uvedené na serveru Bonusweb.cz.

V poslední době si příznivci počítačových her navštěvující kromě Score.cz i herní server Bonusweb nemohli nevšimnout série článků, jejichž společným tématem byl tón, kterým tento server osočoval naši redakci z různých nepravostí a lží, kterých jsme se údajně měli dopustit.

V podání zmíněného serveru ovšem neustává hon za “visits“, “pageviews“ a “UIP“, bohužel opět na konto našeho časopisu.

Mnohokrát jsem odmítl na různé výpady Bonuswebu reagovat. Nebylo by správné využívat časopis, jakým je SCORE, k vyvracení polopravd a nepravdivých spekulací tohoto, stejně jako kteréhokoliv jiného serveru či jiných periodik. Tentokrát však číše bezpochyby přetekla.

Ani nyní se však o této nešťastné kauze nedočtete ve SCORE, ovšem cítím potřebu uvést události na pravou míru alespoň zde, pro vás, internetové publikum, které mohlo být novou várkou “informací“ serveru Bonusweb nejvíce zasaženo.

V článcích “JA 2 na SCORE CD asi nebude“, “Xenocracy – adept na hru na SCORE CD“ a “Je rozhodnuto: na Score vyjde Xenocracy“, publikovaných 20.6., tedy pouhých několik dní před expedicí SCORE 89, vyjádřil Zdeněk Polách z Bonuswebu výraznou pochybnost nad tím, zdali vynikající Jagged Alliance 2 (JA2) skutečně bude přibalena ke SCORE 89.

Navíc mi, a to v neposlední řadě, byla jako šéfredaktorovi SCORE, vložena do úst slova, která jsem nikdy nepronesl, ovšem která mají být dokladem toho, že JA2 “i přes naši snahu na SCORE CD nikdy nevyjde“.

Chápeme, že můžete být zprávami tohoto serveru zmateni. Otázka je jasná:

Bude tedy Jagged Alliance 2 na SCORE CD?

Odpověď zní jednoduše - ANO.

Nevím, s kým Zdeněk Polách hovořil či odkud a za jakým účelem získal tyto smyšlené a dokonale nepravdivé informace a proč je publikoval. Jelikož celá věc je velice závažná a neférová – dokázal bych použít i ostřejšího slova - se kterou se Bonusweb snaží přilákat čtenáře na úkor našeho časopisu, mě velice rozhořčila, požádal jsem o vyjádření přímo Roberta Sirotka, zakladatele firmy Sir-Tech, která JA2 vytvořila a která je i jediným majitelem publikačních práv pro naši republiku. Pan Sirotek, kterého si velice vážíme, mimo jiné spoluautor série Wizardry, byl mou žádostí velice překvapen, přesto mi zaslal následující vyjádření:

„Rád bych potvrdil, že SCORE je jediným časopisem, který je autorizován k vydání Jagged Alliance 2 v České Republice. Je nutné říct, že Sir-Tech a SCORE tuto smlouvu uzavřely již před několika měsíci. Zároveň mohu potvrdit, že po uzavření smlouvy se SCORE z pochopitelných důvodů neusiloval žádný jiný český magazín o umístění Jagged Alliance 2 jako plné hry na svoje CD.“

Osobně doufám, že vyjádření pana Sirotka, stejně tak jako moje ubezpečení, smyje pochyby, které svými nepravdivými informacemi mohl zasít Bonusweb.

Je zarážející, kam až je tento server schopen zajít v honbě za mamonem v podobě unikátních návštěv, tentokrát pravděpodobně zejména čtenářů SCORE. Zároveň, možná poněkud bláhově, doufám, že i díky těmto přehmatům, tendenčním informacím a lžím, které byly bohužel - a to zdaleka ne poprvé - na Bonuswebu publikovány, ustane systematické parazitování na pověsti našeho časopisu, tu vyjádřené “zaručenými“ informacemi od bývalého šéfredaktora, jindy články osočujícími naši redakci ze lží, v tomto případě dokonce cíleným klamáním za jednoznačným účelem – poškodit SCORE. Přestože nás přístup Bonuswebu velice rozčílil, rád bych vyjádřil naději, že se tento server při své honbě za senzacemi pouze stal obětí jakéhosi nejapného žertu, a neuvedl tyto lživé a osočující informace se zcela jiným, pravděpodobně však nepříliš čestným záměrem.

Rád bych touto formou požádal redakci Bonuswebu, aby na svých stránkách uvedla věci na pravou míru, napravila tak situaci, která SCORE velice poškozuje a pokud jí to bude připadat na místě, za vzniklý problém se omluvila.

Věříme, že si na celou věc vytvoříte vlastní názor. Třeba právě u hraní Jagged Alliance 2.

Tomáš Zvelebil

Diskuze (18) Další článek: Lara Croft vtrhla do kin

Témata článku: , , , ,