Vyjde Age of Wonders 3, poděkovat můžete tvůrci Minecraftu

Markus Persson přispěl na nový díl strategické série takovým obnosem, že tvůrci už nemusí hledat vydavatele.

Age of Wonders: Shadow Magic, zatím poslední díl podařené tahové strategie, vyšel už v roce 2003, takže na pokračování jsme čekali 10 let. A dočkáme se letos na podzim, kdy Age of Wonders 3 vyjde. Holandští tvůrci Triumph Studios totiž sehnali dostatek peněž na dokončení hry.

Age_of_Wonders_III_Archon-vs-Theocrat_Desert.jpgAge_of_Wonders_III_City_Overview.jpg

Možná trochu překvapivě nevsadili na Kickstarter, ale hledali klasického vydavatele. Nakonec věci vzaly trochu jiný spád, protože do hry investoval tvůrci Minecraftu – Markus „Notch“ Persson. Důvod je prostý, Notch prostě měl rád předchozí díly série.

Lennart Sas, spoluzakladatel a managing director studia Triumph vysvětlil, jak k zajímavému partnerství došlo: „Všimli jsme si náhodné zmínky o Age of Wonder na titulní obrazovce Minecraftu, takže jsem jen tak z legrace poslal Notchovi email.“

„Měli jsme demo Age of Wonders 3 a jednali s různými skupinami, včetně tradičních vydavatelů. O hru byl zájem, ovšem vidina investice od Notche byla jako splněný sen, protože je fanoušek série a netrval na vlastnictví značky, jako to chtějí v současnosti vydavatelé,“ pokračuje Sas.

Age_of_Wonders_III_Spidercamp.jpgAge_of_Wonders_III_Worldmap_ElfCity.jpg

Dohoda prý nevznikla přes noc a Notch šel do všeho s jasným podnikatelským záměrem. Největší obavy měl prý o to, kolik mu projekt sebere času, nicméně hra je v pokročilé fázi vývoje a tvůrci mají zkušenosti z minulosti, takže se nakonec domluvili.

Age of Wonders 3 hodlají stavět na principech minulých dílů, což znamená, že se můžeme těšit na tahovou fantasy strategii ve stylu legendárního Master of Magic (případně by se dalo použít i přirovnání k Heroes of Might Magic).

Age_of_Wonders_III_Worldmap_Sea.jpg

Tvůrci se chtějí vyhnout klasickým fantasy klišé, jakože všichni goblini jsou zlí, a přinesou zajímavý mix ras a povolání. Dočkáme se nových stylů hraní, nového 3D enginu, online multiplayeru, replayability díky náhodně generovaným mapám a tak dále.

Hra se objeví (jak už bylo zmíněno) letos na podzim na PC a snad i Mac. Později možná vyjde i verze pro tablety.

Zdroj: Eurogamer, Homesite

Váš názor Další článek: Nahlédněte do zákulisí God of War: Ascension

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,