Vylepšená trilogie GTA se představuje v prvních záběrech. Vyjde už v listopadu

Rockstar s oficiálním odhalením vylepšené trilogie Grand Theft Auto nelhal. Opravdu na ni nebudeme muset čekat dlouho.

O vylepšených verzích trojice dílů GTA se spekulovalo už před několika měsíci. Nyní už je nicméně spekulací konec. The Definitive Edition vyjde 11. listopadu na PC, Xbox One, Xbox Series S|X, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch. Konečně se také můžete podívat, jak bude GTA 3, Vice City a San Andreas nově vypadat v pohybu.

Po zhlédnutí traileru vám jistě bude hned jasné, že Definitive Edition není jen o vytaženém rozlišení. Grafika vypadá celkově vyhlazenější a efekty jsou na úplně jiné úrovni. Nicméně to není až tak výrazná změna, aby nové verze nezahrály na strunu nostalgie, na kterou Rockstar s tímto balíkem očividně míří. 

Na oficiálních stránkách hry jsme se také konečně dočkali odhalení detailů ohledně nových verzí. Opravdu budou mít rozvržené ovládání ve stylu GTA V, jak odhadovaly spekulace. Střelba i jízda byly v San Andreas vylepšeny. Stejně tak se vylepšení dočkaly i další prvky jako samotné zbraně, výběr rádia, minimapy a navigace. Nově také budete moci kdykoliv restartovat neúspěšnou misi. 

Ohledně grafických vylepšení se můžete těšit na textury ve vyšším rozlišení, překopaný systém nasvícení, stínů a odrazů a vylepšené efekty vody a počasí. To pak doplní větší vzdálenost vykreslování. Na PS5 a Xboxu Series X poběží všechny díly nativně ve 4K při 60 FPS. Hráči na PC budou moci využít technologii DLSS od Nvidie. Na Switchi pak nebude chybět dotykové ovládání a zaměřování gyroskopem. 

Diskuze (16) Další článek: ŽIVĚ: Finálový víkend Sazka eLEAGUE je tu. Nejlepší týmy bojují o titul

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,