Vylepšený Polda, druhoválečný Xcom a další. To jsou nejzajímavější hry z Česka a Slovenska, které nás letos čekají

Vypadá to, že letos nás nečeká žádná velká česká či slovenská AAA hra typu nové ARMY či pokračování Kingdom Come. Přesto jsme vybrali několik her z našich luhů a hájů, které stojí za pozornost. Co nás čeká?

Polda 2 remástr

Už je to nějaký ten pátek kdy vyšel legendární Polda 2. Nyní se asi nejslavnější díl série vrací v notně vylepšeném grafickém kabátku. Tvůrci vybírali finance na Hithitu, kde se jim podařilo požadovanou částku 600 000 Kč více než ztrojnásobit. Poptávka tu tedy dozajista je.

Připomeňme si, co Polda 2 nabízí. Jde o klasickou klikací adventuru, kde se hráč pokouší vyřešit zapeklitý policejní případ o unesení naklonované krásky. Čeká nás zběsilé klikání a kombinování všeho se vším, ujetý humor a hlavně povinné záseky, kdy si budeme lámat hlavu s tím, co sakra máme dělat dále. Spousta hráčů ale určitě bude i po letech vědět, jak mají Pankrácovi v řešení případu pomoci. 

Remástr nabídne kompletně předělanou grafiku, která odpovídá současným standardům. Samozřejmostí je širokoúhlé 4K rozlišení (původní Polda 2 běžel v rozlišení 640×480, to byly časy!). Změn by měla doznat i hudba, která využije klasické melodie z originálu, ale lépe je přizpůsobí dnešním možnostem.

Příběh by měl zůstat stejný. Jelikož ale tvůrci vybrali více než 750 000 Kč, tak slibují dodat i „krátké intermezzo o tom, jak se Pankrác stal soukromým detektivem. Půjde v podstatě o krátkou adventurku o velikosti zhruba 5-7 pozadí.“ Což je příjemné zpestření.

Kdy hra vyjde? Dle tvůrců ke konci letošního roku.

Diskuze (2) Další článek: Age of Wonders 4 vyjde už na jaře. Paradox nečekaně oznámil pokračování fantasy strategie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,