Vypuštěn první patch pro PC Gears of War

Vývojáři z Epic Games včera k večeru vypustili přibližně 3 MB velký opravný patch pro PC akci Gears of War. Podle informací uvedených na oficiálních stránkách hry se onen balíček postará o upravení několika málo drobností, mezi něž se počítá i update služby Games for Windows – LIVE. Patch pak můžete stahovat manuálně, kupříkladu odsud, a nebo právě skrze již zmíněnou službu.

Pokud by vám náhodou něco o zmiňované hře uniklo, dovolte nám shrnout to nejdůležitější:

• PC verze bude mít oproti originálu navíc pět nových kapitol, na něž hráč narazí v pokročilé části hry uprostřed pátého aktu. V této části také vystoupí Brumak – třináctimetrové monstrum ověšené zbraněmi, které bylo k vidění na dřívějších screenshotech, ale na Xbox 360 se nakonec nedostalo.
• Kvůli urychlení vývoje bylo upuštěno od multiplayeru mezi jednotlivými platformami. Majitelé PC se tak nebudou moci připojit do klání s hráči na konzoli Xbox 360.
• K šestnácti multiplayerovým mapám budou přidány tři nové (Courtyard, Hammer of Dawn a Gold Rush) stejné jako herní mód King of the Hill.
• Gears of War na PC nebudou po vzoru Halo 2 vyžadovat Windows Vista. Autoři chtějí přinést zážitek z invaze vetřelců co nejširšími spektru hráčů.
• Styl hry bude nezměněn, ale ovládání ano. Přizpůsobení klávesnici a myši je prioritou – mezerníkem se bude hráč podle situace krýt za překážkami, sprintovat a šplhat přes překážky, přičemž ty samé funkce bude možné vyvolat dvojím stisknutím kláves W, A, S a D. Samozřejmostí bude zpětná podpora gamepadu.
• Tvůrcům se kvůli uspíšení vydání nepodařilo do původní konzolové verze hry dostat řadu propriet. Se všemi se nyní hráči setkají na PC.
• PC verze poběží na upravené, optimalizovanější verzi Unreal Enginu 3. Z tohoto důvodu nebude možné přinést rozšířený obsah zpět majitelům konzole Xbox 360.
• Přiložený editor nabídne tvůrcům modifikací stejné možnosti, jaké měli tvůrci při stavbě původních úrovní. Měnit a tvořit půjde takřka cokoliv, od geometrie po textury, nicméně takto vytvořené mise nebude možné přenášet na Xbox 360.

Související informace (Gears of War):
Platforma: PC, Xbox 360
Žánr: akce
Výrobce: Epic Games (
http://www.epicgames.com/)
Vydavatel: Microsoft (
http://www.microsoft.com/games)
Homepage:
http://gearsofwar.com/
Datum vydání: 7. listopadu 2006 (Xbox 360), 6. listopadu 2007 (PC)

Zdroj: Oficiální stránky

Diskuze (11) Další článek: Sony plánuje zdvojnásobit výdrž PSP

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,