Výrobce kytar žaluje kvůli Guitar Hero

Společnost Gibson Guitar Inc. podala žalobu na Activision kvůli herní sérii Guitar Hero. Hry prý porušují její patent na „technologii simulující hudební představení,“ který si firma nechala zaregistrovat v roce 1999. Přitom Gibson Guitar licencuje své produkty právě pro tuto hru.

Společnost Activision má díky sérii Guitar Hero slušné zisky, prodalo se na čtrnáct milionů kopií jen v Americe, dohromady vydělala více než miliardu dolarů. To samozřejmě popuzuje různé závistivce, kteří by si rádi přihřáli svoji polívčičku. Jedním z nich je i společnost Gibson Guitar Inc., která paradoxně licencuje kytary pro tuto sérii. Ta totiž po dlouhých letech zjistila, že by hra vlastně mohla porušovat jeden z jejích patentů, označený na „technologii simulující hudební představení.“ Předmětem patentu je metoda na použití hudebních nástrojů k simulaci živého koncertu za pomoci 3D sluchátek a předem nahrané hudby.

  

Gibson Guitar tedy podali k soudu žalobu s požadavkem na zastavení prodejů her, pokud Activision nezíská od nich licenci na tuto technologii. Activision proti tomu postavili svoji žalobu na zrušení patentu pro jeho přílišnou obecnost. Přitom tvrdí, že je jim postup ze strany Gibson Guitar líto a považovali firmu za dobrého obchodního partnera, zvláště pak když pro poslední díl hry licencovali hned devět různých kytar od tohoto tvůrce. Právní experti se přitom shodují, že Activision nejspíše spor vyhraje, mimo jiné také kvůli liknavosti Gibson Guitar řešit celý problém hned po vydání prvního dílu.

Objednejte si na shop.doupe.cz

Guitar Hero 3: Legends of Rock
    PC: 2 599,- Kč
    PS3: 2 199,- Kč
    PS2: 1 899,- Kč
    Wii: 2 299,- Kč

Související informace (Guitar Hero 3)
Platforma:
PC, X360, PS3, Wii, PS2
Typ hry: Simulátor rockového kytaristy
Multiplayer: Ano
Výrobce: Neversoft (
http://www.neversoft.com/)
Vydavatel: RedOctane (
http://www.redoctane.com/)
Distributor v ČR: CD Projekt (
http://www.cdprojekt.cz/)
Homepage:
http://www.guitarhero.com
Recenze: http://www.doupe.cz/h/Konzole/Ar.asp?ARI=118416

Zdroj: Gamespot

Diskuze (13) Další článek: Atari přichází na Steam i s ArmA

Témata článku: , , , ,