Vyšla nová hra ze světa Zaklínače. Gwent: Rogue Mage vypráví příběh z doby dávno před příchodem Geralta

CD Projekt s karetním Gwentem ještě nekončí. Po Thronebreakeru přichází s dalším singleplayerovým titulem, který tentokrát sahá do žánru roguelike.

Začátkem letošního roku CD Projekt RED oznámil, že pracují na hře s pracovním názvem Project Golden Nekker. Z toho se vyklubal Gwent: Rogue Mage, což je další karetní hra pro jednoho hráče, kterou si můžete zahrát už dnes na PC, Androidu a iOS. Cenovka by měla být 10$ s tím, že za dvojnásobek je k dispozici Premium edice s kosmetickými doplňky a bonusy do klasického online Gwentu. 

Ke stavění balíčku a boje s příšerami se přidávají i herní mechaniky z žánru roguelike. Ten ve spojení s kartičkami výborně fungoval například ve Slay the Spire. Začnete jen s pár kartami v balíčku, přičemž každý z nich má jasné cíle, okolo kterých musíte hrát. Celkově si můžete vybrat ze čtyř startovních balíčků. Mimo to si vybíráte tři klíčové karty. Během průchodu se váš balíček neustále rozrůstá. Za vyhrané souboje dostáváte zkušenosti, za které se vám odemykají nové karty, na které můžete narazit při dalších průchodech. 

Během zhruba 30 hodin herní náplně si projdete příběh odehrávající se stovky let před Geraltem z Rivie. Lidstvo teprve hledá způsob, jak by se mohlo vypořádat s monstry. V hlavní roli je tentokrát ambiciózní mág Alzur a jeho společnice Lily. Společně se snaží najít způsob, jak vytvořit vůbec prvního zaklínače. Na příběh ale podle slov vývojářů není kladen velký důraz a nepočítají ho jako přídavek do oficiálního lore Zaklínače.

"Je spousta hráčů, kteří chtějí více PvE přídavků ke Gwentu. Zatímco multiplayerový Gwent je fantastická hra pro PvP hráče, tak chápeme, že velké množství hráčů si zamilovalo původní minihru ze třetího Zaklínače z úplně jiných důvodů. S Rogue Mage chceme těmto hráčům dát důvod pustit se zase do Gwentu v modernějším provedení ve formátu, který jim více vyhovuje," říká Vladimir Tortsov, vedoucí vývoje hry.

Zdroj: IGN

Váš názor Další článek: Ve vývoji je mobilní hra z univerza Destiny. Tvrdí to hned několik zdrojů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,