Vývoj Fable Legends byl zrušen, studio Lionhead končí

Microsoft oficiálně ukončil vývoj titulu ze série Fable. A k tomu se zavírá i samotné studio.

O tom, že byla série Fable jedním z největších tahounů minulé generace konzole Xbox snad ani nemusíme zbytečně polemizovat. Původní členové vývojářského studia Lionheart na čele s Peterem Molyneuxem však dali sbohem Microsoftu již dávno, nyní přichází další rána.

Po několika odložených testech, mlžení a posouvání data vydání se totiž vydavatel rozhodl, že další titul ze série Fable neuvidíme. Hra Fable Legends byla oznámena začátkem roku 2014, přičemž původně měla vyjít někdy v roce 2015, to se však pochopitelně nestalo. Ještě před pár měsíci se s jejím vydáním exkluzivně pro Windows a Xbox počítalo. Dnes už je pravda někde jinde.

2051080-727971_20130820_003.jpg

Aby toho nebylo příliš málo, redmondský gigant se rovněž rozhodl nadobro zavřít pobočky svých přidružených studií Lionheart a Press Play. V tiskové zprávě nepřímo uvádí, že jejich projekty prostě neměly budoucnost, a tak radši dá prostor (a zejmnéna finance) jiným (zmínil se o Remedy). Řešení vám může zprvu připadat poněkud kontroverzní, nýbrž Microsoft nám také slíbil, že nové hry ze stejného žánru do budoucna podpoří. 

Váš názor Další článek: The Surge: mezi fantasy a sci-fi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,