Vývoj 'next-gen' konzolí do roku 2012

Herní konzole se chtě nechtě derou do popředí zájmu a zanechávají tak PC svému osudu. A ačkoliv se se stolními počítači, coby herními platformami, bezpochyby budeme setkávat i nadále, ten hlavní potenciál tkví v mašinkách ze stáje Sony, Nintenda a Microsoftu. To nepřímo potvrdila i společnost The Diffusion Group, podle jejíhož průzkumu bude některá z "novogeneračních" mašinek ve více než 190 milionech domácností ještě před rokem 2012.

TDG přitom předpokládá, že se přibližně 80% z oněch 190 milionů majitelů bude se svým miláčkem pravidelně, či stabilně, připojovat k internetu, přičemž 75% z nich bude alespoň párkrát do týdne využívat video služby (filmy, seriály atd.), které dnešní konzole nabízejí.

K celé záležitosti se vyjádřil i Colin Dixon, spoluautor studie: "Microsoft i Sony moc dobře vědí, že současní konzoloví hráči jsou ideální skupinou pro využívání právě těchto služeb. Nejpočetnější v ní jsou přitom muži od 18 - 35 let, kteří, ač i nadále bývají v malém měřítku věrní lokálním kabelovým společnostem, jsou ochotni utrácet peníze za digitální materiál."

Zdroj: CVG

Diskuze (1) Další článek: Atari vydá Tale of Despereaux

Témata článku: , , , , , ,