RPG

Vývojáři Baldur's Gate 3 ukázali nejoblíbenější podobu hlavního hrdiny

Larian Studios vytáhli statistiky a nejspíše se nestačili divit. Dokonce hráčům řekli, že jsou zklamaní.

Jen si to představte. Vytvoříte komplexní RPG na stovky hodin, které nabízí neméně propracovaný editor hlavního hrdiny. Umožníte hráčům, aby měli rohy, ocasy, démonické oči a když potom posbíráte data z toho, jaké postavy si hráči tvořili, vyjde vám snad ta nejobyčejnější možnost, jakou vůbec šlo vytvořit. 

Larian se obecně k situacím kolem svých her snaží stavět s humorem a jinak tomu nebylo ani v tomto případě. "Dnes si ukážeme něco, co jste sami vytvořili (je to jenom vaše chyba) svými volbami v editoru postav. Vzali jsme nejpopulárnější volby a vzniklo tohle. Mysleli jsme si, že náš systém na analýzu dat nefunguje. Kontrolovali jsme to. Funguje. Co to má být? Dali jsme vám démonické oči, rohy a dokonce i ocasy. Jsme hořce zklamaní. Trošku se odvažte. My na tom tvrdě pracovali," popisuje studio, jak generický hrdina z populárních voleb vznikl.

f95b6a2b-7d38-40dd-aea3-f403630f83e7
Nejpopulárnější volby byly ty nejobyčejnější

"Když jsme se podívali na data, čekali jsme nějakého Frankensteina, protože na internetu jsme viděli spoustu šílených výtvorů. Když pak z našich dat vzešlo toto, museli jsme několikrát zkontrolovat analýzu. Postavy našich hráčů máme ale rádi a budeme s vámi brzy sdílet další data," pokračuje Larian.

Diskuze (2) Další článek: Nový amulet ze hry Ghost of Tsushima vám dovolí kamarádit se se psy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,