Vývojáři LoL čelí žalobě kvůli genderové nerovnosti

Podle zaměstnanců Riot Games společnost budovala výhradně mužské prostředí a dopouštěla se genderové diskriminace.

Genderové znevýhodňování žen mělo být na denním pořádku v Riot Games. Tvrdí to žaloba, kterou na společnost podal bývalý zaměstnanec ve spolupráci z jedním ze současných pracovníků Riotu. Celkem se mělo v této záležitosti v podobném duchu vyjádřit 28 současných i bývalých zaměstnanců.

Žaloba zmiňuje, že ženám u studia měly být upírané rovné platové podmínky a kariérní možnosti na základě jejich pohlaví. Žalobci navíc zmiňují, že pracovní prostředí a podmínky byly často negativně ovlivněné sexuálním obtěžováním, špatným chováním a zaujatostí. Toto jednání mělo pro ženy vytvářet nepřátelské prostředí.

Melanie McCracker je jednou ze žalujících a u společnosti stále pracuje. Tvrdí, že se snažila záležitost řešit s personálním oddělením, ale to neudrželo jazyk za zuby a rozhovor zaměstnankyně nezůstal soukromým. Informace o tom, co personalistovi řekla totiž došly až k jejímu nadřízenému.

Druhá žalobkyně potom tvrdí, že jeden z jejích nadřízených se na téma diverzity vyjádřil velmi jasně, když s ní hovořil. " Diverzita není něco, na čem bychom si v Riot Games zakládali, protože hraní počítačových her je posledním útočištěm pro náctileté bílé chlapce," měl údajně pronést jeden nadřízených.

Uvidíme, čím tato žaloba nakonec skončí. 

Diskuze (3) Další článek: Blizzard pracuje kromě Diabla i na dalších mobilních titulech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,