Vývojářské studio GRIN zavírá dveře

A zase ta krize! Tak takhle nějak by se dalo začít. Po propuštění v Electronic Arts a šetření všude možně ztratil videoherní svět další dobré vývojářské studio. Tentokrát ekonomická krize pohřbila tým GRIN, jež stojí za Bionic Commando, Wanted: Weapons of Fate a například Terminator Salvation.

“S těžkým srdcem vám dnes musíme oznámit, že studio GRIN je nuceno zavřít své dveře. Je to především kvůli vydavatelským společnostem, které nedodaly své platby včas“, prozradili zakladatelé vývojářského týmu, Bo a Ulf Anderssonovi.

grincloses_01264_screen.jpg

Na začátku letošního roku nenasvědčovalo nic k uzavření studia, jelikož GRIN připravil hned tři hry, a to zmíněné Bionic Commando, Wanted: Weapons of Fate a Terminator Salvation. Nebyly to sice hry, které se staly nejlépe hodnocené, ale své poctivé hráče si našly.

Schopní lidé z GRINu se o svojí práci bát nemusí, poněvadž se přesunou do švédského Outbreak studia, kde podle dostupných informací budou rozvíjet tituly pro Xbox 360, PlayStation 3, Games for Windows, PSP Go a iPhone.

Připomeňme si, že GRIN studio tu s námi bylo od roku 1997 a je velká škoda, že nás opouští. Snad o nich ještě uslyšíme prostřednictvím týmu Outbreak.

Zdroj: Shacknews, TZ
Váš názor Další článek: Dojmy: Batman: Arkham Asylum - na skok do blázince

Témata článku: , , , ,