Vzniká remake prvních dvou dílů akce Max Payne. Na tvorbě spolupracuje Rockstar s Remedy

Remedy připravuje hned několik očekávaných projektů. Dnes se k nim přidává i předělávka začátku série detektiva Maxe Paynea.

O osudu série Max Payne se spekuluje celé roky. Poté, co značku s třetím dílem naplno přebralo Rockstar Games, už se toho kolem ní moc nedělo. Opět ale o oblíbené akci uslyšíme. Studio Remedy totiž oznámilo, že s Rockstarem spolupracuje na předělávce prvních dvou dílů. 

"Byli jsme nadšeni, když nás naši přátelé z Remedy kontaktovali s myšlenkou remaku původních her s Maxem Paynem," uvádí v tiskové zprávě Sam Houser, zakladatel Rockstar Games. "Sami jsme velkými fanoušky tvorby Remedy z předchozích let a nemůžeme se dočkat, až ji uvidíme v nových verzích."

V prohlášení je uvedeno, že dohoda mezi společnostmi byla podepsána právě dnes a projekt je momentálně ve fázi konceptu, takže brzy ho určitě neuvidíme. Remedy přeci jen musí pracovat i na dalších svých oznámených projektech jako je Alan Wake 2 nebo pokračování Controlu. Už je ale jasné, že Max Payne v novém provedení vyjde na PC, Xbox Series S|X a PlayStation 5. Poběží na Northlight enginu, který využívá i zmíněný Control. Pro Remedy to nemá být žádný vedlejší projekt. Rozpočet, který zajistí Rockstar, bude stejně velký jako u jejich ostatních AAA her. Rockstar pak bude působit i v roli vydavatele. 

"Max Payne má speciální místo v srdci všech v Remedy a víme, že miliony hráčů po celém světě to cítí stejně," říká Tero Virtala, CEO Remedy. "Jsme nadšeni z opětovné spolupráce s Rockstar Games a můžeme tak přinést příběh, akci a atmosféru originálních Max Payne her hráčům v novém provedení.

Zdroj: TZ

Diskuze (3) Další článek: CD Projekt vysvětluje, proč pro vývoj nového Zaklínače zvolil Unreal Engine 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,