Warframe: jak z něj vytěžit maximum i bez placení

Hry s označením „free to play“ lákají na hraní zdarma, ale často skrývají mechaniky, které vám hru čím dál více znepříjemňují, aby vás přiměly platit. Warframe ale rozhodně není tenhle případ. Ukážeme vám, jak si tuto hru užít naplno bez nutnosti utratit jedinou korunu.

1. Proč hrát Warframe

V posledních letech se na herním trhu objevilo hned několik her, které se řadí do žánru looter-shooter. Můžete znát například Destiny nebo Anthem, se kterým to moc slavně nedopadlo. Ještě před všemi těmito tituly tady byl Warframe. Původní verze vyšla roku 2013. Pokud jste ho v tu dobu hráli a zlomili nad ním hůl, tak se vám ani nedivím. V superlativech se o něm rozhodně nemluvilo. Hra je ale stále ve vývoji a za ty roky se změnila k nepoznání.  

Warframe_20190729113523.jpg 

Warframe je sci-fi střílečka z pohledu třetí osoby, kterou můžete hrát jak sólo, tak s partou kamarádů. Široký arzenál zbraní, framů a ostatního vybavení zajistí, že pokud vás Warframe chytne, jen tak nepustí.

Abyste se neztratili hned v úvodu, tak se sluší vysvětlit, co to ten „frame“ vlastně je. Je to futuristický oblek, který využíváte na svých misích. Ve hře jich je několik desítek, a i když získání nového zabere dost času, tak se postupně můžete dostanete k základní verzi každého z nich.  

 

Každým rokem přibývají masivní updaty. Ještě před pár lety nemohla být o nějakém zážitku z otevřeného světa vůbec řeč, ale nyní se už v začátcích hry podíváte do dvou otevřených lokací. V letošním přírůstku pak hráče čekají i vesmírné bitvy.

Za označením „free to play“ se v tomhle případě neschovávají žádné mechaniky „pay to win“, které by vás ve hře nepustily dál bez zaplacení. Warframe je hlavně o misích, kdy prozkoumáváte nové prostředí a bojujete s jeho nástrahami, shromažďujete zdroje a postupujete na další planety. Nemusíte utratit ani korunu, abyste si Warframe užili plnými doušky. Chce to ale poznat hru důkladněji a osvojit si některé princip a fígle. V následujících kapitolách najdete několik tipů, jak Warframe pořádně rozjet.  

I když je hra dostupná na PCPlayStationu 4Xboxu One i Nintendu Switch, tak je každá platforma oddělená a ani nemůžete mezi platformami sdílet jeden účet. Bohužel.

Diskuze (6) Další článek: Prodeje konzole Playstation 4 překročily magickou hranici 100 milionů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,