Wargaming pod palbou kritiky: podvodník jako kontributor World of Tanks?

Českou a slovenskou komunitou světoznámého MMO World of Tanks otřásá skandál. Co se stalo?

Pokud sledujete dění kolem světově proslulého válečného MMO World of Tanks, jistě víte, že se vývojáři snaží o neustálou aktualizaci obsahu a zlepšování vztahů s komunitou, která je pro správné fungování jejich byznys modelu životně důležitá. Wargaming ostatně přednedávnem otevřel zcela novou pobočku v Praze a jak se s námi podělil sám zakladatel studia Viktor Kislyi, pražská pobočka má být opěrným bodem a centrálou pro celou Evropu. 

O to více nepotěší fakt, že se českou a slovenskou komunitou World of Tanks začíná otřásat kauza o nově jmenovaném komunitním kontributorovi s přezdívkou „Konvalina11“. Ten byl totiž údajně už dříve podezříván z podvádění ve hře a užívání zakázaných cheatů a modifikací, na které poukazovalo množství zkušených hráčů a členů komunity. 

Společnost Wargaming to prozatím vyvrátila tím, že byl účet nového kontributora prověřen a shledán čistým, a v případě, že by tomu skutečně tak bylo, budou provedeny patřičné kroky. Od té doby se však na YouTube objevila celá řada videí, která dokazují využití cheatů a podvodných praktik, kritikou přispěla i řada známých YouTuberů ve snaze kauzu ukončit a uvést vše na pravou míru. 

Wargaming bohužel v současné době na situaci nijak veřejně nereaguje. Ta však eskaluje, jelikož se komunita začíná bouřit a nehodlá sdílet oblíbenou hru s člověkem podezřelým z podvádění ve hře. Tím budí v komunitě rozepře, přitom by měl na svém novém postu naopak komunitu stmelovat a sloužit jako spojovací můstek mezi hráči a vývojáři. Psal se i otevřený komunitní dopis, kde se na celou problematiku poukazuje. 

Bohužel zatím není jasné, zda se Wargaming snaží situaci vyřešit potichu, nebo nechce přiznat pravdu a hodlá vše co nejrychleji zamést pod koberec. Jedno je ale jisté. Česká a slovenská komunita situaci jen tak nenechá a bude zajímavé sledovat, jak se situace nadále vyvine. 

Diskuze (59) Další článek: Battlefield 5 v detailech: obrázky, módy a novinky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,