WCG: I Češi stáli na stupních vítězů

Celosvětové finále World Cyber Games se konalo 18. až 22. října 2006 v italské Monze. Hráči soutěžili o 435.000 USD, což je téměř 10 milionů korun! Letošního ročníku WCG se zúčastnilo přes 700 hráčů ze 70 zemí světa, včetně 11 hráčů z České republiky. Česká republika není nováčkem na této akci, do rodiny WCG se připojila již v roce 2002 a nebude chybět ani příští rok, na finále v americkém městě Seattle.

V tomto roce byla naše reprezentace veleúspěšná. Na skutečné stupně vítězů se probojoval Robin "EPiDEMiK" Humelič, dvacetiletý rodák z Českého Těšína, a to ve hře Carom 3D. Druhé místo rozhodně není k zahození, nemyslíte?
Svůj výkon komentoval následovně: Věřil jsem si dokonce i na první místo. Chybělo trošku toho štěstí a porazil bych i brazilce Guizinho. V Caromu rozhodují zdánlivě maličkosti, je i potřeba určitá dávka štěstí, a to bohužel zrovna chybělo.“.

Zbývajících deset hráčů české výpravy, kteří nás reprezentovali např. ve hrách FIFA 2006, CS nebo WC3: The Frozen Throne, takto úspěšní nebyli, ale jak se říká: "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se!".

Zdroj: GamePark, tisková zpráva

Váš názor Další článek: Galerie: UFO: Afterlight

Témata článku: , ,