Wii míří do Evropy, dorazí v prosinci

Po internetu se rychlostí blesku šířily informace, že Nintendo zvolí stejnou taktiku jako Sony – a tedy dá přednost americkému a japonskému trhu a evropský se vydá dobývat až později. Naštěstí ale šlo o fámu. Společnost Nintendo totiž ve své tiskové zprávě uvedla, že se Wii dostane do Evropy ještě letos. Konkrétně 8. prosince, a to za cenu 249 eur (v přepočtu cca 7000 Kč).

   

Evropské balení Wii bude stejné jako americké. Kromě konzole samotné, ovladače, kabelů a dalších nezbytností se tak můžete těšit na titul Wii Sports (kompilaci sportovních hříček, obsahující bowling, box, golf, tennis a baseball), který bude přibalen ke každé konzoli. K dispozici bude krom toho při evropském launchi také řada dalších her: Wii Play (kolekce miniher, k níž bude přibalen ovladač), WarioWare: Smooth Moves či třeba očekávaná Zelda: Twilight Princess. Toto jsou jisté a potvrzené tituly – do konce roku by se měla nabídka rozšířit o dalších 15 až 20 kousků. Připravuje se Red Steel, Rayman Raving Rabbids, NFS: Carbon, Tony Hawk Downhill Jam nebo např. Super Monkey Ball Banana Blitz.

Tituly pocházející přímo z dílen Nintenda nebudou nijak regionálně omezeny. Hra zakoupená kdekoliv na světě tak bude spustitelná na konzoli na kterémkoliv kontinentě. Zatím ale není jisté, zda se stejnou cestou vydají i jiné vydavatelské firmy – Nintendo nechává rozhodnutí na každém zvlášť.

Další podstatnou informací jsou ceny jednotlivých her. Tituly z dílen Nintenda budou stát 49 eur (asi 1400 Kč), u her z produkce jiných společností se koncová cena může vyšplhat až na 59 eur (asi 1650 Kč). Zveřejněny byly také ceny některých periferií ke konzoli, o nichž jsme vám už nedávno přinesli rozsáhlejší pojednání. Další Wiimote hráče přijde na 39 eur (v přepočtu asi 1100 Kč), za klasický gamepad s analogovými páčkami, potřebný k hraní her přes Vritual Console, dáte 19 eur (asi 530 Kč).

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Recenze: FreeHra: The Little Eggy That Could – Velikonoce jsou zpět

Témata článku: , ,