Wii Party - nic pro osamělé (recenze)

Wii opět dokazuje, že je rájem pro párty hry. Tentokrát svoji kompilaci připravilo Nintendo a rozhodlo se vyměnit Maria za Mii postavičky.

Mii se vracejí a tam kde malý Mario na party neuspěl, to zkoušejí oni. Poněkud ale zapomněli, že kvantita se ne vždy rovná kvalitě. Pokud hodně často pořádáte koktejlové i jiné party pro svoje kamarády, Wii Party může, ale bohužel ani nemusí zazářit. Po vyzkoušení různých her dojdete ke zjištění, že Wii Party nestaví ani tak na kvalitě zábavnosti, ale na lidském faktoru soutěživosti. I u sebeblbější hry se totiž lidé dokáží zabavit. V tomto případě bohužel ne ani ne tak hrou jako takovou, ale spíše alkoholem, chvástáním a škádlením se mezi sebou.

 

V jednoduchosti je krása

V kolekci osmdesáti miniher se rozhodně najde hodně velmi zábavných, a na ty nudné při troše štěstí prostě zapomenete. Herní čas většiny je okolo minuty bez úvodní a závěrečné ukázky (které jsou někdy dlouhé jak noc), proto pokud jste pro poněkud napínavější zábavu, budete nejspíš zklamáni.

Pokud se chcete  na minutku se svými kamarády vyblbnout, Wii Party se vám bude určitě hodit

To, co by mnohdy mohl být závod napnutý jak kšandy, často skončí dřív, než si uvědomíte, že váš protihráč je v cíli.

Wii Party 02.jpg Wii Party 03.jpg

Rozhodně zde není příliš prostoru pro ukázání vašeho hráčského umu, mácháte ovladačem, zuřivě mačkáte čudlíky, toť v zásadě vše. Velmi rychle vzdáte jakékoli snahy o precizní pohyby a spíše si budete připadat jak s plácačkou na mouchy. A takto bude vypadat asi 80 % vašeho času stráveného u miniher. Pokud se chcete jenom na minutku se svými kamarády vyblbnout, Wii Party se vám bude určitě hodit. Pokud však hledáte výzvu, nebo vhodný prostředek pro sázení se tak to raději dopředu vzdejte. Tyto minihry jsou snad výzvou pouze pro děti do pěti let případně pro vaše prarodiče. :)

Kdo si hraje, nezlobí

Jaké různé styly miniher nám vlastně Wii Party nabízí? Můžete si vybrat z několika módů hry podle počtu hráčů nebo toho, jak si přejete být rozmístěni proti sobě. Čeká vás klasické 1v1 případně 2v2. Ale jsou zde u módy, kdy hrajete proti přesile svých škodolibých kamarádů při 3 versus 1.
Z už uvedeného celkového počtu 80 miniher je očividné, že výběr je nemalý a hry naštěstí nejsou přespříliš duplicitní. Pro milovníky dřeva je tu například závod v pokácení stromu či sekání dřevěných špalků. Pokud si chcete zazávodit, Mii si můžou vybrat hned několik prostředků od skútru přes letadla až po skákající tyč. Pro intelektuálnější výzvu jsou zde hry na paměť, kde musíte správně rozřadit ovoce, či počítat lidí v rychle jedoucím vlaku.

Wii Party 01.jpg

Pokud spoléháte spíše na svou obratnost, najdete tu chytání pírek či střílení banditů, naklánění bludiště tak, aby vaše kulička propadla až do cíle a mnoho jiných způsobů, jak zabavit návštěvníky právě vaší párty. Právě hra s nakláněním bludiště za pomocí naklánění vašeho ovladače je klasickým případem, kdy je hra velmi zajímavá a zábavná, ale bludiště je bohužel velmi krátké a proto požitek z vítězství nevalný. Největším šokem je pravděpodobně minihra v podobě klasické starouškovské hry Bingo. Bohužel u her tohoto typu nemáte už vůbec šanci se projevit, neboť váš úspěch závisí pouze a jedině na náhodě.

Wii Party 05.jpg Wii Party 06.jpg

Ovládání u většiny miniher je vcelku intuitivní, ale i kdybyste nevěděli , tak vám Mii na obrázku ukážou, jak máte s ovladačem správně máchat. Nintendo se rozhodlo nás potěšit faktem, že když už máme na pohybu založený ovladač, můžeme ho také tímto způsobem použít. Z vašeho ovladače takto celkem rychle získáte šikovný volant, případně sekeru nebo pušku. 

Z vašeho ovladače takto celkem rychle získáte šikovný volant, případně sekeru nebo pušku

I přestože většinou nebudete mít problém, některé hry se prokážou otravné svou ovladatelností, nebo spíše neovladatelností, a bohužel budete mít pocit, že nad hrou jako takovou nemáte sebemenší kontrolu.

Na párty dobré

Pokud jste někdy hráli některou z her o malinkých Mii, určitě víte co čekat. Malé jednoduché panáčky na malých jednoduchých polích hrající krátké jednoduché hry. Nintendo se bohužel tímto kouskem z Mii série příliš nepřekonalo, možná se jim podařilo uvrhnout do stínu Mario Party, ale pořád se s tímto titulem pohybují ve stínu svých ostatních Mii her. Ovšem pokud nevíte, kterou sbírku miniher si pro sebe a své kamarády vybrat, Wii Party je pravděpodobně nejlepší možná volba.

Dostupné pro: Wii
Žánr: Arkády | Kolekce miniher
Výrobce: Nintendo | Webové stránky hry
  • Velká variabilita miniher
  • Snadné na pochopení
  • Celá řádka zábavných hříček
  • Přílišná jednoduchost většiny her
  • Občas problém s ovládáním
Váš názor Další článek: Valve vylepšuje SDK svého enginu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,