Wii pomáhá chirurgům

Že hry a herní platformy zdaleka nejsou jen k natrénování jakéhokoliv trestného činu (o čemž se nás mnohá média urputně snaží přesvědčit) se ví už dlouho. Bohužel, nevzniká dostatek vědeckých studií, které by co do počtu, či smysluplnosti, byly schopné konkurovat těm, které se snaží interaktivní průmyslu pohanit. I přesto se ale čas od času nějaká urodí, stejně jako ta, jež dala vzniknout této novince.

Mark Smith, chirurg z amerického Phoenixu, v rozhovoru pro tamější televizní stanici uvedl, že jim Nintendo Wii pomáhá připravit se na operace. Chirurgické schopnosti prý, při pravidelném tréninku na zmiňované konzoli, doznají zlepšení až o 50 %, což je právě v tomto oboru nezanedbatelné číslo.

"Jedním z problémů, s nímž jsme se museli potýkat, byl fakt, že neexistovala žádná metoda, která by začínajícím doktorům umožnila nasbírat zkušenosti aniž by navštívili operační sál," prozradil Smith. "Nyní už sice máme simulátory, které mohou v této otázce pomoci, avšak jejich problém je především v ceně, která je až neúměrně vysoká. Nintendo Wii tak představuje ideální kompromis."

Zdroj: CVG

Diskuze (1) Další článek: Těšme se na další Fallout

Témata článku: ,