Wii U je údajně hardwarově slabší než X360 a PS3

Podle jednoho z vývojářů navíc kombo PS3 + Vita nabídne úplně stejný zážitek.

Několik herních vývojářů pod záštitou anonymity uvedlo, že je Wii U od Nintenda výkonově slabší než Xbox 360 a Playstation 3. Podle jednoho z nich dokonce dokáže kombinace PS3 a Vity úplně to samé, co tabletový ovladač, ne-li více.

"Ne, není na stejné úrovni jako PS3 nebo X360," řekl jeden vývojář, který měl s Wii U tu čest pracovat. "Grafická část prostě není tak výkonná."

zeldawiiu.jpg

"Jo, je to pravda," dodal jiný vývojář. "Nedokáže vyprodukovat tak dobrou grafiku jako PS3 nebo X360. Neobsahuje tolik shaderů, nemá takové možnosti. Jasně, v některých věcech je lepší, většinou díky modernějšímu hardwaru. Obecně ale Wii U nestíhá."

Pokud je to pravda, snaží se Nintendo pravděpodobně příjít s konzolí, která by se hned od začátku prodávala za příjemnou cenu. Z celého balíku je podle všeho nejdražší právě dotykový ovladač a na něm se už moc šetřit nedá.

Minulý týden tvůrce Darksiders II, Marvin Donald, promluvil o Wii U jako o konzoli, která má zhruba stejné možnosti jako současná HD konkurence od Microsoftu a Sony.

Zdroj: GamesIndustry
Váš názor Další článek: UEFA EURO 2012 se představuje v prvním traileru

Témata článku: , , , , ,