Wii U nabídne otevřené online služby

Přiznejme si to - co se týče online služeb, nebylo na tom Nintendo nikdy nijak zvlášť skvěle. S Wii U to má být ale jiné. Firma se už při několika příležitostech nezdráhala pochlubit svou tohou vylepšit online možnosti nové konzole a jinak tomu není ani tentokrát.

Jak se ve včerejším rozhovoru pro zpravodajský portál Forbes nechal slyšet Reggie Fills-Aime, šéf americké divize herního giganta, bude Wii U význačné především díky své otevřenosti vůči řešením třetích stran.

"Viděli jsme, s čím přišla konkurence, a pochopili jsme, že se musíme online službám více věnovat, počínaje naším eShopem na Nintendu 3DS," řekl Fills-Aime. "A s budováním našich online možností budeme dále pokračovat."

"S Wii U chceme jít ještě dále. Snažíme se vytvořit mnohem flexibilnější systém, který dovolí nezávislým vydavetelům použít svá nejlepší řešení. Takže místo toho, abychom se s vydavatelem, který má svou vlastní síťovou platformu a chce, aby byla priotitní, dohadovali, jeho řešení přivítáme. Nejlepším a nejbystřejším třetím stranám se přizpůsobíme."

Vypadá to tedy, že Nintendo půjde ve šlépějích Sony a jeho otevřené služby Playstation Network. Xbox Live od Microsoftu je oproti tomu platformou uzavřenou. To byl také hlavní důvod, proč v případě Portalu 2 byl na PS3 k dispozici Steam a na X360 nikoli.

Zdroj: Forbes
Váš názor Další článek: Battlefield 3 bez mod nástrojů

Témata článku: , , , ,