Wild West Online je MMO ve stylu Red Dead Redemption

Čekání na Red Dead Redemption 2 je velmi dlouhé a vývojáře ze studia 612 Games se tedy rozhodli, že vytvoří vlastní Red Dead a udělají z toho MMO.

Možná jste nedávno zaznamenali uniklý obrázek z Red Dead Redemption 2. No ve skutečnosti jste viděli obrázek z jiné hry, a to z Wild West Online. Jedná se o PvP MMO v otevřeném světě, ve kterém budete moci zakládat gangy nebo naopak bránit zákon. Či si zkrátka sednout do hospody na partičku karet. Na hře pracuje studio 612 Games pod vedením vydavatelství DJ2, jak o tom informoval server PC Gamer.

Vývojáři financovali hru díky Kickstarteru, na kterém si dali cíl vybrat 250 tisíc dolarů a cíl nakonec splnili s penězi navíc. Momentálně pracují na základní hře s tím, že Kickstarter může zajistit zisky navíc pro přídavný obsah. Je to v podstatě online mód do Red Dead Redemption, až na to, že je to MMO, ve kterém neděláte typické questy, ale snažíte se koexistovat se stovkami dalších hráčů na jedné mapě.

Hra vám však umožní více možností než multiplayer v Red Dead Redemption. Budete se moci specializovat na různé profese jako zlatokop, jehož zlato se navíc projeví na herní ekonomice. 

Wild West Online možná nebude mít ani skill tree. Vývojáři o této možnost zatím pouze uvažují. Bugaj, kreativní vice prezident vydavatelství DJ2, říká: „Bude tu příběh, vaše postava a herní systém, který vás bude nutit pokračovat v hraní, ale stále jsme se nerozhodli, zda bude mít hra i vývojový systém.“

Cílem hry bude v podstatě přežít a zároveň interagovat s jinými hráči s vysněným cílem vytvořit fungující western založený na chování samotných hráčů. Budou zde fungovat i takové maličkosti jako vypisování odměn za dopadení banditů. Těžko říct, zda bude tento systém fungovat, ale zní to velmi zajímavě.

Přesné datum vydání není známé, ale hry se máme dočkat někdy na podzim tohoto roku. Rovněž neznáme přesné platformy, na kterých hra vyjde, zatím můžeme počítat pouze s PC. Bližších informací se nicméně dočkáme v následujících měsících. 

Váš názor Další článek: Payday 2 se tento rok podívá do VR světa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,