Wolfenstein 3D pro iPhone - zdarma

O iPhonu je poslední dobou slyšet. Dalším námětem pro diskuze je informace, týkající se uvolnění open source verze legendy Wolfenstein 3D pro iPhone, přičemž technický ředitel id Soft, John Carmack, očekává, že se brzy na open source iPhone scénu dostane klasický Doom.

Díky své open-source licenci je port Wolf 3D dostupný na stránkách id a je určen i pro vývojáře, kteří najdou veškerý zdrojový kód. Přídavkem pro všechny je rozhodně obsáhlý deník samotného Carmacka, ve kterém popisuje své zkušenosti s vývojem her.

Český překlad tohoto textu bohužel neexistuje a tak jsme vám připravili krátký souhrn toho, co Carmack svým deníkem chce vyjádřit. John nám nabízí příběh id Softu, který plánuje s iPhonem udělat doslova divy. Brzy prý přijdou s velkým oznámením, které přinese nový iPhone projekt, jenž bude prý velice „cool“, zatímco brzkého portu Wolfenstein RPG se asi nedočkáme, poněvadž Carmack touží využít hardware iPhone k něčemu novému, ne jen k přenesení něčeho existujícího a zatím asi ne moc stabilního, tak jak to v poslední době dělá EA. Jak je u Carmacka známo, je to frajírek a tak se v textu vytahuje tím, že Wolf RPG by byl schopen na iPhone sám osobně přizpůsobit během 4 dnů.

V textu je také zmínka o průběhu prací na portu Wolf 3D na iPhone. John polemizuje nad tím, kolik obsahu přidali a jak zajímavě vyřešili ovládání. Výsledkem je to, že si každý level můžete projít kdy chcete, dostupnou budete mít mapu levelu a všechny skryté poklady.

Díky přiloženém zdrojovému kódu Carmack doufá, že ostatní vývojáři se poučí a pokusí se pro tuto nadějnou platformu vytvořit něco zajímavého. Bylo to pěkných 30 minut, strávených typickými Carmackovo frázemi. Na závěr se loučí: „Vrátím se na chvíli k Rage, ale doufám, že Classic Doom přijde na iPhone brzy.“

Zdroj: Eurogamer

 

Váš názor Další článek: Soutěž s GTA: Chinatown Wars o trička a další ceny

Témata článku: , , , , ,